maanantai 24. huhtikuuta 2017

Possu-munkit


Possumunkit parin vuoden takaa 😁

Hyvää Vappua teille blogini lukijat!! :) Tänä vappuna meillä heittäydyttiin ihan villiksi ja kaikista suunnnitelmista poiketen, meillä syödäänkin munkkipossujen sijasta possumunkkeja ;) 

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 13- 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita


2pkt munkinpaistorasvaa
hienoa sokeria sokerointiin (esim.Siro) 
1prk vadelmamarmeladia

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.

2. Leivo taikinasta n. 25 pyöreää pullaa ja kohota niitä leivinliinan alla 20 minuuttia. 


3. Kuumenna munkkirasva kattilassa kuumaksi (n.180 asteiseksi) ja paista munkit niin, että kohonnut puoli alaspäin. Käännä ympäri, kun munkki näyttää sopivan ruskealta.

4. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle, talouspaperin päälle. Anna jäähtyä hetki ja sokeroi sitten lämmin munkki esim. paperipussissa.

5. Pursota jäähtyneen sokeroidun munkin sisään vadelmamarmeladia pursotuspussin ja hillotyllan avulla. Liimaa pintaan sokerimassasta tehty possu elintarvikeliiman avulla halutessasi ;)

4 kommenttia:

  1. Hyvää vapun päivää Kakkuviikari! :)
    Mä tein eilen munkkeja nyt sitten! :D Mulla oli lämpömittari apuna niin homma oli kyllä tosi helppoa! Säästin öljyt ja kun vauhtiin pääsin niin ajattelin kokeilla vielä uudestaan jotain... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!! Hyvä, Taru :) Mä säästän myös aina ne...ja käytän vielä toisenkin kerran.

      Poista
  2. Aivan ihana idea. Söpöt possut :)

    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Nää oli lähinnä meidän lapsille...

      Poista