tiistai 26. toukokuuta 2015

Raparperipiirakka



Selasin reseptikirjaani ja totesin itselläni olevan selkeästi eniten erilaisia raparperipiirakoiden ohjeita. Ne ovatkin ihan lempiherkkuani. Tämän piirakan oikea nimi oli "Marenkinen raparperipiirakka", mutta omasta mielestäni tätä ei sillä nimellä voi kutsua. Tämä on joka tapauksessa aivan taivaallisen hyvää ja tätä täytyy tehdä myös muutaman kerran kesässä :p  Nyt niistä ensimmäinen...ei muuta, kuin kahvin keittoon...

Pohja:
 50 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Päälle:
1/2 kg raparperia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa

1. Kuori ja paloittele raparperit.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vimeiseksi kananmuna ja sekoita.
3. Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle, sekä reunoille.
3. Vatkaa sitten täytteen munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja lopuksi ranskankerma.
4. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja ripoittele pinnalle raparperinpalat.
5. Paista 175 asteessa n. 45min.
6. Ripoittele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti