maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mansikka-kermakakku


Esikoiseni täytti eilen vuosia ja toivoi kakukseen perinteistä mansikka-kermakakkua. Mitään juhlia ei sen kummemmin pidetty, mutta tein pienen kakun omalle porukalle. Sisällä vaalea gluteeniton pohja, Valion maustettua mansikkarahkaa, mansikkahilloa, kermavaahtoa, sekä tuoreita mansikoita. Päällä kermaa, mansikoita ja koristeena metsämansikan kukkia,- ja lehtiä.

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Sisälle:
1 prk Valion mansikkarahkaa 
2 dl vispikermaa
1 dl mansikkahilloa
400 g tuoreita mansikoita

Päälle:
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus sokeria

400 g tuoreita mansikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (1min./ per muna). Siivilöi jauhot lopuksi varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun, (gluteenittomalla) korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (halk. 22cm). Paista pohja 175 asteessa n. 45min.

2. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta, täytä ja koristele.

2 kommenttia: