keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Unikonsiemenleipä


Oi, nam! Ihanaa lämmintä leipää. Ja vielä unikonsiemeniä, joiden makua rakastan :p Tein välillä leivän kranssin muotoon, ihan vain vaihtelun vuoksi. Tämä leipä kannattaa ehdottomasti syödä jo heti lämpöisenä!

25 g hiivaa
4,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
n.2 dl ruisjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
unikonsiemeniä

1. Laita kulhoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita siihen puoli palaa hiivaa. Lisää suola, sokeri ja jauhot, niitä vähitellen lisäten.
2. Vaivaa taikina ja lisää viimeiseksi oliiviöljy. Anna sitten kohota liinan alla noin puoli tuntia.
3. Kauli sitten taikina levyksi, ripoittele reilusti unikonsiemeniä ja kääri rullaksi. Nipistele saumakohta kiinni tiukasti. 
4. Halkaise rulla pituus-suunnassa puoliksi ja käännä "selkäpuolet" toisiinsa päin. Kierrä sitten spiraalille ja käännä päät yhteen. Nipistele nekin tiukasti toisiinsa. Anna kohota sitten n.20min.
5. Paista leipä 200 asteessa n. 20-25min. Voitele oliiviöljyllä vielä paiston loppupuolella. Ripoittele voitelun jälkeen päälle vielä siemeniä ja laita hetkeksi takaisin uuniin.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanan näköinen leipä! Tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin leipä on vaan aina yhtä hyvää :) Tätä kannattaa kokeilla vaikka muillakin "täytteillä".

      Poista