tiistai 1. syyskuuta 2015
Jäädytetty valkosuklaajuustokakku
Hiphei! Eilen löysin vielä kauppareissulla tuoreita mansikoita...mansikkamelbaa...nam. Siitä se ajatus sitten lähti. Tämä kakku on hyvä vierasvara pakastimessa säilytettäväksi (joo, ei säily oikeasti- ainakaan meillä!). Kakku ei muuten sula liivatteen ansiosta pitkin pöytiäkään, vaan on herkullista myös sulana...
Kastikkeeksi tämän kanssa sopii siis erinomaisesti sosetettu mansikka, jonka toki voi tehdä pakastemansikoistakin. Koristeluunkin löytyi vielä joitakin marjoja pensaasta...Nyt on herkkua! :p
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
1 1/2 (180g) levyä valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2-3 tl vaniljasokeria tai yhden vaniljatangon siemenet
5 liivatelehteä
Melba:
400 g mansikoita
tomusokeria maun mukaan
1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi kevyesti. Lisää kananmuna samalla vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, vähän kerrallaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
(n.24 cm). Paista 175 asteessa n. 20-25 min. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää suklaa vähän jäähtyneenä tuorejuuston joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahto suklaa-juustoseokseen. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen tuorejuustoseokseen.
2. Sulata liivatteet pienessä tilkassa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte sitten jäähtyneen pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Jäädytä,- mielellään yön yli pakastimessa. Anna sulaa huoneenlämmössä n. puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja koristele esim. erilaisilla marjoilla ja rouhitulla suklaalla.
3. Soseuta mansikat ja sokeri sauvasekoittimella. Ja laita tarjolle kakun kaveriksi kannuun.
Todella kaunis juustokakku! Nam! (:
VastaaPoistaT:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi
Voi kiitos! :) Tämä on ihan mieletöntä herkkua...
Poista