lauantai 12. syyskuuta 2015
Syksyinen nakukakku
"Metsän antimet" ja nakukakku on tänä vuonna nami-hiiren perinteisen leipomuskisan aiheena. Sain heti ajatuksen kakkuun, kun olin tehnyt ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää uuniomenahilloa. Siitä tämän ajatus sitten lähti...tuletule hyvä kakku- älä tule paha kakku!
Kakun piti olla myös kustannuksiltaan edullinen- mielestäni ehdot täyttyivät tältäkin osin :) Omenat äidin pihasta ja puolukat metsästä. Koristeetkin löytyivät omasta takaa, nimittäin kandeerasin mustamarja-aronian lehtiä.
Kostutin kakkua hieman liikaa ajatuksissani ( tosin, pidän itse kosteista kakuista), joten kerrokset jäivät hieman sottaisiksi..mutta kyllä, tuli hyvä kakku :p
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
Kostutukseen:
1 dl maitoa
0,5 tl vaniliinisokeria
Täytteeksi:
2,5 dl uuniomenahilloa
1 dl puolukoita
1,5 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
0,5 tl vaniliinisokeria
fariinisokeria maun mukaan
kanelia
Koristeluun:
Kandeerattuja lehtiä
puolukanvarpuja
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti samalla taikinaa käännellen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25-30min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
2. Vatkaa täytteen kerma ja sekoita kermavaahtoon ranskankerma, sokerit ja kaneli.
3. Halkaise kakkuun 3 tai 4 kerrosväliä. Kostuta alimmainen pohja vaniljamaidolla. Lusikoi päälle omenahilloa ja ripottele hillon päälle puolukoita. Lisää viimeiseksi kermatäytettä.
Toista samanlailla kaikki kerrokset, mutta laita pinnalle vain hilloa ja puolukoita.
4. Koristele kakku esimerkiksi kandeeratuilla lehdillä ja puolukanvarvuilla.
Onpas ihanan kuuloinen kakku, ja kauniin syksyisä.
VastaaPoistaVoi, kiitos :) Hyvää. Syksyn makuista...
PoistaVoi nam, kuulostaa ihanalta, ja näyttää myös! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos, Roosa :) Kivaa tehdä kausileivonnaisia...
PoistaVaikuttaa niin ihanalta. Hieno kakku!
VastaaPoistaKiitos, Sanja :)
PoistaPuolukka on pirteää täytekakussa! Tätä aion heti testata, kun saan pyörivistä puolukoista kiinni Ü
VastaaPoistaHugs nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Yksi lempparimarjoistani. Koitapa saada napatuksi muutama, hiiruli... :)
PoistaKiitos tästä ohjeesta! Äitini käytti täytekakuissa täytteenä puolukkaa, ja halusin löytää vähän modernimman version. Olen tehnyt tätä nyt 6-vuotiaalle lapselle synttäreille joka vuosi, ja joka vuosi kakku saa paljon kehuja. On mukavan erilainen täytekakku, jonka makeutta voi helposti säätää käyttämällä sosetta tai hilloa tai puolukoiden määrällä. Kermaa tulee ohjeen mukaan reilusti, ja sitä on aina riittänyt myös kakun päälle. Hyvä niin, kertaakaan en ole vielä kandeerannut lehtiä koristeeksi.
VastaaPoistaOlen tainnut myös tehdä aina ilman leivinjauhetta, kun sitä ei tässä ohjeessa ole. Usein myös levykakkuna eli paistanut pellillä ja kasannut isomman kakun, kun syöjiä on joskus ollut reilumminkin.
No, onpa mukava kuulla!! Resepti on jo sen verran vanha, etten tarkalleen ottaen edes muista, miltä tämä maistui 😁
PoistaSe näissä leipomuksissa on tosiaan mukavaa, että reseptejä voi aina muokkailla mieleisikseen, tarpeiden mukaan! 👍