lauantai 12. syyskuuta 2015

Syksyinen nakukakku


"Metsän antimet" ja nakukakku on tänä vuonna nami-hiiren perinteisen leipomuskisan aiheena. Sain heti ajatuksen kakkuun, kun olin tehnyt ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää uuniomenahilloa. Siitä tämän ajatus sitten lähti...tuletule hyvä kakku- älä tule paha kakku!

 Kakun piti olla myös kustannuksiltaan edullinen- mielestäni ehdot täyttyivät tältäkin osin :) Omenat äidin pihasta ja puolukat metsästä. Koristeetkin löytyivät omasta takaa, nimittäin kandeerasin mustamarja-aronian lehtiä.

Kostutin kakkua hieman liikaa ajatuksissani ( tosin, pidän itse kosteista kakuista), joten kerrokset jäivät hieman sottaisiksi..mutta kyllä, tuli hyvä kakku :p


Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja

Kostutukseen:
1 dl maitoa
0,5 tl vaniliinisokeria

Täytteeksi:
2,5 dl uuniomenahilloa
1 dl puolukoita

1,5 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
0,5 tl vaniliinisokeria
fariinisokeria maun mukaan
kanelia 

Koristeluun:
Kandeerattuja lehtiä
puolukanvarpuja

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti samalla taikinaa käännellen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25-30min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

2. Vatkaa täytteen kerma ja sekoita kermavaahtoon ranskankerma, sokerit ja kaneli.

3. Halkaise kakkuun 3 tai 4 kerrosväliä. Kostuta alimmainen pohja vaniljamaidolla. Lusikoi päälle omenahilloa ja ripottele hillon päälle puolukoita. Lisää viimeiseksi kermatäytettä.
Toista samanlailla kaikki kerrokset, mutta laita pinnalle vain hilloa ja puolukoita. 

4. Koristele kakku esimerkiksi kandeeratuilla lehdillä ja puolukanvarvuilla.

10 kommenttia:

  1. Onpas ihanan kuuloinen kakku, ja kauniin syksyisä.

    VastaaPoista
  2. Voi nam, kuulostaa ihanalta, ja näyttää myös! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa niin ihanalta. Hieno kakku!

    VastaaPoista
  4. Puolukka on pirteää täytekakussa! Tätä aion heti testata, kun saan pyörivistä puolukoista kiinni Ü

    Hugs nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi lempparimarjoistani. Koitapa saada napatuksi muutama, hiiruli... :)

      Poista
  5. Kiitos tästä ohjeesta! Äitini käytti täytekakuissa täytteenä puolukkaa, ja halusin löytää vähän modernimman version. Olen tehnyt tätä nyt 6-vuotiaalle lapselle synttäreille joka vuosi, ja joka vuosi kakku saa paljon kehuja. On mukavan erilainen täytekakku, jonka makeutta voi helposti säätää käyttämällä sosetta tai hilloa tai puolukoiden määrällä. Kermaa tulee ohjeen mukaan reilusti, ja sitä on aina riittänyt myös kakun päälle. Hyvä niin, kertaakaan en ole vielä kandeerannut lehtiä koristeeksi.

    Olen tainnut myös tehdä aina ilman leivinjauhetta, kun sitä ei tässä ohjeessa ole. Usein myös levykakkuna eli paistanut pellillä ja kasannut isomman kakun, kun syöjiä on joskus ollut reilumminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onpa mukava kuulla!! Resepti on jo sen verran vanha, etten tarkalleen ottaen edes muista, miltä tämä maistui 😁

      Se näissä leipomuksissa on tosiaan mukavaa, että reseptejä voi aina muokkailla mieleisikseen, tarpeiden mukaan! 👍

      Poista