Tänään halusin testata piirakkaa porosta iltapalaksi. Tein pohjan eräällä vanhalla ohjeella, josta tulee erittäin mehevä, sillä taikinaan tulee raejuustoa. Ja koska poro on suolaista, täytteeseen laitoin "pehmennykseksi" smetanaa.
Täytteestä halusin muutoin oikein värikkään, joten laitoin keltaista, punaista ja vihreää paprikaa väriksi. Lopuksi vielä pinnalle reippaasti ruohosipulia. Tästä piirakasta tuli huippuhyvää! Kosteaa ja maukasta...
Pohja:
100g voita2,5dl sämpylä/hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2-3rkl vettä
1prk raejuustoa
Täyte:
150 g kylmäsavupororouhetta
1 rs Creme bonjour valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaa
1 prk smetanaa
1,5 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
yht. 1,5 paprikaa (eri värisiä)
1 nippu ruohosipulia
1.Sekoita
huoneenlämpöinen voi, jauhot, vesi ja raejuusto sekaisin. Painele
taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin sormin.
2. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kaada seos pohjan päälle.
3. Ripoittele pinnalle ensin pororouhe, sitten pieneksi kuutioidut paprikat ja silppua lopuksi päälle ruohosipuli. Paista 175-200 asteessa n. 45 min.
Kiva uusi pohjaohje! Menee kokeiluun. :)
VastaaPoistaTuo pohja on herkullinen :p
Poista