Sain eräältä ystävältäni (Kiitos, Marjo!) tämän älyttömän! hyvän suolaisen piirakan ohjeen taannoin. Olen tehnyt tätä jo aiemminkin, mutta ajattelin päivittää tämän tänne uudemmankin kerran. On nimittäin sen verran herkkua!
Karamellisoitu punasipuli aateloi tämän piirakan ja uunin jälkeen makua komppaa vielä tuore ruohosipuli. Jäisipä palanen vielä huomisellekin...😌
Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
250 g Pulled porkia (käytin Kivikylän purkkia, jossa mukana bbq-mauste)
3-4 karamellisoitua punasipulia
sokeria, suolaa
1 prk kolmen juuston kermaa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
ruohosipulia
1 rkl grilli,- ja yleismaustetta
1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se sitten voidellun piirakkavuoan (halk. 26cm.) pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista voissa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat ruskeaa väriä ihan reilustikin. Mausta sipulit suolalla ja sokerilla kevyesti. Sekoita maustepussi lihan joukkoon.
4. Sekoita juustokerma, kananmunat, juustoraaste keskenään massaksi. Mausta seos grillimausteella.
5. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa n. 5-10 ( ei pakollista). Kaada pohjan päälle juusto-kermaseos. Ripottele pinnalle Pulled pork ja karamellisoidut punasipulit. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia.
Näiden ihanien suolaisten piirakoiden takia on mukavaa kun tulee syksy. Mikä olisikaan parempaa iltateelle?
VastaaPoistaMinä en välitä oikein syksystä, enkä oikein teestäkään, mutta suolaisilla piirakoilla voisin elää 🙈😁
PoistaNyt osu ja uppos. Tää meni heittämällä top 3 joukkoon. Ihanan täyteläinen ja herkullinen.
VastaaPoistaMukava juttu 😊 Meillä tykätään tästä myös kovasti...
PoistaKuulostaa super hyvältä ohjeelta. Jos tätä tekisi pellillisen niin meniskö ihan vain kaksinkertaistamalla määrät? T. Jenni
VastaaPoistaHeippa! Uskoisin, että kaksinkertaisena riittää 😊
PoistaVoisikohan tämän pakastaa ja tarjoilla juhlapäivänä uunissa lämmitettynä?
VastaaPoistaTottakai voi! 👍
PoistaTestasin tätä ja oli tosi hyvää! Kiitos ohjeesta 😊👍
VastaaPoista