maanantai 12. elokuuta 2019

Pulled pork- piirakka



Sain eräältä ystävältäni (Kiitos, Marjo!) tämän älyttömän! hyvän suolaisen piirakan ohjeen taannoin. Olen tehnyt tätä jo aiemminkin, mutta ajattelin päivittää tämän tänne uudemmankin kerran. On nimittäin sen verran herkkua! 
Karamellisoitu punasipuli aateloi tämän piirakan ja uunin jälkeen makua komppaa vielä tuore ruohosipuli. Jäisipä palanen vielä huomisellekin...😌

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
250 g Pulled porkia (käytin Kivikylän purkkia, jossa mukana bbq-mauste)
3-4 karamellisoitua punasipulia
sokeria, suolaa

1 prk kolmen juuston kermaa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
ruohosipulia
1 rkl grilli,- ja yleismaustetta

 1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se sitten voidellun piirakkavuoan (halk. 26cm.) pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista voissa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat ruskeaa väriä ihan reilustikin. Mausta sipulit suolalla ja sokerilla kevyesti. Sekoita maustepussi lihan joukkoon.

4. Sekoita juustokerma, kananmunat, juustoraaste keskenään massaksi. Mausta seos grillimausteella. 

5. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa n. 5-10 ( ei pakollista). Kaada pohjan päälle juusto-kermaseos. Ripottele pinnalle Pulled pork ja karamellisoidut punasipulit. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia.

9 kommenttia:

  1. Näiden ihanien suolaisten piirakoiden takia on mukavaa kun tulee syksy. Mikä olisikaan parempaa iltateelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en välitä oikein syksystä, enkä oikein teestäkään, mutta suolaisilla piirakoilla voisin elää 🙈😁

      Poista
  2. Nyt osu ja uppos. Tää meni heittämällä top 3 joukkoon. Ihanan täyteläinen ja herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava juttu 😊 Meillä tykätään tästä myös kovasti...

      Poista
  3. Kuulostaa super hyvältä ohjeelta. Jos tätä tekisi pellillisen niin meniskö ihan vain kaksinkertaistamalla määrät? T. Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Uskoisin, että kaksinkertaisena riittää 😊

      Poista
  4. Voisikohan tämän pakastaa ja tarjoilla juhlapäivänä uunissa lämmitettynä?

    VastaaPoista
  5. Testasin tätä ja oli tosi hyvää! Kiitos ohjeesta 😊👍

    VastaaPoista