lauantai 9. heinäkuuta 2016

Mansikka- vaniljapullat, eli mansikkapunnukset


Nyt kun vielä saa mansikoita, niin kannattaa ehdottomasti tehdä näitä, samalla kun leipasee korvapuustit iltakahville. Mansikoiden alle tulee paksu vaniljatäyte ja taikinaan makua antaa ranskankerma. Nämä on takuuvarmoja herkkuja! :) 

15-20 pullaa

7½ dl maitoa
3 tl suolaa
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa
3 dl sokeria
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa
200-300 g voita tai margariinia
1 muna voiteluun

Täyte
1-2 l mansikoita
3 ps (1 ½ pkt) Blå Band-vaniljakastikeaineksia
6 dl maitoa
sokeria tai fariinisokeria

Hyytelösokerikiille2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.

2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

3. Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.

4. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

5. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.

6. Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

7. Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.

8 kommenttia:

  1. Aivan ihanan kuuloinen ohje ja upeita pullia! <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällä ohjeella tulee extra hyvää ja pehmeää pullaa...ja noi mansikat kruunaa koko komeuden :p

      Poista
  3. Aivan ihastuttava ohje, kiitos tästä!

    VastaaPoista