Välillä on kiva hassutella ja tehdä perinteisillä ohjeilla jotain uutta kivaa. Nytkin tämä älyttömän herkullinen kahvikakku pomppasi kolmeen pikkuvuokaan ja koristelin ne vesi-tomusokeri seoksella, sitruunalla ja mansikoilla.
Näin siitä tuli kiva pikku vieminen, vaikkapa kesämökkinaapurille, kahvipöytään viemisiksi. Ja itsellekin jää pari kakkua herkuteltaviksi...
Toki mikään ei estä tekemästä tätä kakkua ihan perinteisesti kahvikakkuvuokaan. Kakku maistuu ihanan perinteiseltä ja raikkaalta.
Toki mikään ei estä tekemästä tätä kakkua ihan perinteisesti kahvikakkuvuokaan. Kakku maistuu ihanan perinteiseltä ja raikkaalta.
150g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl unikonsiemeniä
2dl piimää
1 ison sitruunan raastettu kuori ja mehu
2dl sokeria
3 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl unikonsiemeniä
2dl piimää
1 ison sitruunan raastettu kuori ja mehu
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää hieman jauhoja ja sekoita huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon loput jauhot, leivinjauhe ja unikonsiemenet. Lisää lopuksi piimä ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina hyvin voideltuihin vuokiin ja paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä (jos teet siis vuokaan).
4. Koristele jäähtynyt kakku vesi-tomusokeriseoksella ja tuoreilla marjoilla.
4. Koristele jäähtynyt kakku vesi-tomusokeriseoksella ja tuoreilla marjoilla.
Hauska idea ja kaunis koristelu!! ♥
VastaaPoistaKiitos, Nanne. Tästäkin saisi muuten helposti gluteenittoman, vaihtamalla vehnäjauhot vaikkapa fin mixiin ;)
PoistaJos tämän tekee isoon sydänkakkuvuokaan, tilavuus 2,4 l, minkä verran tarvitaan taikinaa?
VastaaPoistaTekisin ehkä 1,5 kertaisena 😊
Poista