maanantai 22. elokuuta 2016

Konjakkirinkilät


Nappasin anopin reseptikirjasta tällaisten konjakkirinkilöiden ohjeen mukaani. Nämä ovat konjakista huolimatta neutraalin makuisia pikkuleipiä...ja taikinan tuoksu on huumaava :) Taikinan voisi yhtä hyvin maustaa esimerkiksi sitruunan kuorella. Kivan näköisiäkin nämä ovat...

200g voita
5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
2rkl konjakkia (taisin lirauttaa 3rkl)

1. Nypi yhteen voi, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää konejakki ja sekoita taikina pehmeäksi. 

2. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja jaa sitten taikina paloihin. Pyöritä ne hyvin ohuiksi tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja leikkaa n. 12cm paloiksi. Muotoile niistä rinkilöitä ja laita leivinpaperin päälle, uunipellille.

3. Paista rinkilät 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti