keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Key lime pie, eli limettipiirakka


Tämä Key lime pie, eli limettipiirakka, on ihanan raikas ja helppotekoinen kavipöydän tarjottava. Olen tehnyt tätä useasti tällä reseptillä. Tämä onnistuisi varmasti hyvin myös sitruunalla, mutta sitä en olekaan vielä muistanut testata. Kannattaa kokeilla tätä, jollet vielä ole maistanut...ihastut varmasti :)

 Pohja:
200gDigestive-keksejä
75gvoita sulatettuna

Täyte:
4keltuaista
1prk(397 g)kondensoitua maitoa
1 1/4dl limen mehua (3 limettiä)
2tl limen raastettua kuorta

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

2. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limen raastettu kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.

3.Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Täyte on tässä vaiheessa vielä hieman löysää. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Voit myös pakastaa piirakan. Anna jäisen piirakan sulaa n. 20 minuuttia ennen tarjoamista.
   
3. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahdolla ja limen viipaleilla, sekä vaikkapa ananaskirsikoilla. Nauti piirakka kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti