sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kuningatarmuffinssit tuorejuustokuorrutteella


Syksyssä on parasta leipojan kannalta kaikki ihanat uutuustuotteet, jotka suorastaan huutavat kaupan hyllyltä kokeilemaan uusia juttuja. Kuningatar-tuorejuusto oli saatava ensimmäisenä kokeiluun.

 Ja voi nam. Olipas se hyvää. Ensimmäinen, mikä mieleen tuli, oli kuorrute muffinsseihin...ja niitähän sitten teinkin :D Toki nämä muffinssit ovat hyviä ilman kuorrutteitakin, mutta eivät överimakeita kuorruttenkaan kera...

Taikina:
2 munaa
1½dl sokeria
1dl maitoa
50g voita sulana

4dl vehnäjauhoja (saat tästä helposti gluteenittoman korvaamalla jauhot Sunnintain gluteenittomalla jauhoseoksella)
1,5tl leivinjauhetta
yht. 4dl mustikoita ja vadelmia
 

Kuorrute:
2dl kuohukermaa
200g Créme bonjour Kuningatar-tuorejuustoa
0,5dl tomusokeria
violettia pastaväriä

Koristeluun:
mustikoita
vadelmia

1. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja voisula. 

2. Sekoita kuivat aineet  keskenään ja kaada varovasti taikinan sekaan. Lisää marjat varovasti sekoittaen taikinan joukkoon. 


3. Jaa taikina (12kpl) muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

4 . Vatkaa kuorrutteeseen kerma ja sekoita joukkoon tomusokeri, tuorejuusto ja elintarvikeväri. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle kauniisti ja koristele marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti