Joku teistä blogini lukijoista laittoi minulle viestiä ja kyseli voileipäkakkun reseptiä kinkkuversiona. Minulla sattui olemaan tänä viikonloppuna lasten synttärijuhlia, niin kätevästi sainkin samalla blogiin tämän samalla, kun se täältä vielä puuttui. Tätä samaista reseptiä olen käyttänyt vuosikaudet, sillä ohje on suht´helppo ja kakusta tulee todella maukas ja mehevä. Jos kakkuun haluaa vielä lisää makua, voi reunoille laittaa juustoraaste-persiljasilppu seosta. Itse jätin sen tällä kertaa pois.
Nam!
Pohjaan:
2pkt Fazerin täysvilja paahtoleipää
Kostutukseen:
n. 3 dl lihalientä
Täyte 1.:
1 rs (200g ) palvikinkkukuutioita (itse käytän Korpelan-maukkaita!)
1 rs (200g) Creme bonjour valkosipulituorejuustoa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
Täyte 2:
1rs italiansalaattia
Kuorrutus:
2dl vispikermaa
1rs Cremë bonjour valkosipulituorejuustoa
Koristeluun esim.:
palvikinkkua
kirsikkatomaattia
tuore kurkkua
herneenversoja
rosépippureita
persiljaa
1. Kiehauta kattilassa 3dl vettä ja liota sinne lihaliemikuutio.
2. Tee täyte sekoittamalla yhteen tuorejuusto, kinkkukuutiot, pieneksi pilkottu paprika ja hienonnettu ruohosipuli.
4. Levitä pohjimmaisen leipäkerroksen päälle puolet ensimmäisestä täytteestä. Jatka sitten leivillä ja toista niin, että kahdessa välissä on Täyte 1:stä ja keskimmäisessä kerroksessa italiansalaattia.
5. Peitä kakku lopuksi kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Irroita kakku kumoamalla se tarjoilualustalle.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto. Kuorruta kakku seoksella tasaiseksi ja koristele haluamallasi tavalla.
Voi että, kyllä alkoikin tehdä mieli herkullista voileipäkakkua!
VastaaPoistaVoileipäkakku on kyllä ihan huippuhyvää. Ja hupenee kyllä ensimmäisenä kahvipöydästä ääntä kohden 😊
PoistaKuinka monelle hengelle tämän ohjeen mukainen kakku riittää?
VastaaPoistaRiippuu toki pitkälti siitä, mitä muuta tarjottavaa on, mutta uskoisin, että 15-20 henkilölle 😊
Poista