Tuore timjami olisi kruunannut tämän piirakan, mutta pöydältä löytyi nyt vain ruohosipulia 😊
Pohja:
150g voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
2rkl kylmää vettä
Täyte 1:
1prk ranskankermaa
1prk Valio koskenlaskija-ruoka
2,5dl juustoraastetta
2 kananmunaa
Täyte 2:
250 kantarelleja
150g kylmäsavupororouhetta/ kylmäsavuporoleikettä
1 iso sipuli
rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia/ruohosipulia
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, juustoraaste ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoitetuin sormin voidellun vuoan (halk.28cm. pohjalle ja reunoille.
2. Kuullota pilkottu sipuli pannulla kuultavaksi ja lisää joukkoon puhdistetut (halkaistut) kantarellit. Anna kypsyä hetki ja sammuta liesi. Sekoita joukkoon pororouhe, tai paloiteltu leikkele. Mausta mustapippurilla.
3. Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, sulatejuusto, kananmunat ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan, pohjan päälle.
4. Ripoittele pinnalle kantarelli-poroseosta tasaisesti ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n. 45-50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile vaikkapa tuoreen salaatin kera lounaaksi, tuoreella timjamilla koristeltuna.
Hyvältä näyttää😍👌Mukavaa viikonloppua💕🌸
VastaaPoistaKiitos paljon! Mukavaa viikonloppua sinnekin! :)
VastaaPoista