Viikonlopun herkuksi tekaisin tämän ihanan Fazerinalta maistuvan kakun, jota raikastin appelsiinirahkakerroksella. Tänne meille satoi jo eilen paksu kerros lunta, mutta tästä kakusta tuli kovin syksyinen vielä väritykseltään.
Veikkaan, että tämä kakku ei jääkapissa kauaa happane...on muuten sen verran ihanaa 💓
Mukavaa viikonloppua!
Pohja:
1pkt Bastogne-keksejä
50g voita
Fazerinatäyte:
3 pss Fazerinabiteseja (jätä muutama koristeluun)
4dl vispikermaa
200g mascarponea
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka vettä
Appelsiinitäyte:
2 prk (400g) Valion appelsiinirahkaa
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1dl appelsiinimehua
Koristeluun esim.:
appelsiinia
Fazerinoja
suklaapalloja
kaakaonibsejä
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Suihkauta vuoan reunaan hieman vuokasprayta.
2. Sulata Fazerinat vesihauteessa (saa jäädä hieman kökköiseksi). Kuumenna 2 dl kermaa kattilassa. Kaada 1/3 kuumasta kermasta sulan suklaan sekaan ja sekoita nuolijalla nopeasti sekaisin. Lisää loput kermasta vielä parissa erässä, samalla aina sekoittaen. Lopuksi emulsoi seos sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä sitten hetki.
3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa suklaatäytteen loppu kerma vaahdoksi ja lisää fazerina-kermaseoksen, sekä mascarpone keskenään tasaisesti. Mausta sokereilla. Kiehauta kattilassa pikku tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä n. tunti.
4. Laita appelsiinitäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte lopuksi suklaatäytteen päälle varoen. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristle haluamallasi tavalla.
Tämä on varsinainen nam-nam -kakku <3
VastaaPoistaNo, oli kyllä hyvää 😜
VastaaPoistaNäyttää niiiiiin hyvältä:) Mukavaa sunnuntai päivää sinne♥
VastaaPoistaKiitos, ihana! Sitä samaa sinne ❤
VastaaPoistaLaitoin juuri suklaakerroksen jääkaappiin. Toivottavasti 2 liivatetta riittää, näytti aika löysältä massalta😳
VastaaPoistaMinulla sama, todella löysä massa. Nyt tunnin ollut jääkaapissa eikä puhettakaan että voisi päällimmäistä kerrosta laittaa.
PoistaOnnistuiko Tämä Nina sinulla?
Mä nyt suuresti ihmettelen tätä hyytymisongelmaa. Moni onnistunut upeasti tällä ohjeella...ja tosiaan suklaa ei tarvitsisi ollenkaan liivatetta. Aina tosi harmillista, jollei tahdo onnistua 😔
PoistaKun massassa on suklaata, se ei välttämättä tarvitsisi liivatetta ollenkaan, sillä se jähmettää massan kyllä yksikseenkin 😊
VastaaPoistaHei! Miten voisin korvata liivatteen tässä ohjeessa?��
VastaaPoistaHaluaisin tehdä tämän laseihin 6kpl.. onnistuisikohan? Montakohan 30cl lasia normaalista annostuksesta tulee ?
VastaaPoistaKyllä tästä kuuteen riittää mainiosti 👌
PoistaMoikka! Onnistuuko kakku näillä ohjeen määrillä 18cm vuokaan, jos käytän lisäksi reunakalvoja?
VastaaPoistaHaluaisin nimittäin kakkuuni hieman korkeutta, vai tuleeko kakusta näin aivan liian korkea? :)
Heips! Uskoisin, että onnistuu vallan mainiosti 👌 Tämän kakun tekemisestä on jo tovi, mutta muistelisin, että tuossa 24cm:n vuoassa kakku jäi ihan hiukka jopa matalaksi 😊 Toivottavasti onnistut 👌
PoistaKysyisin vielä, että tuleeko noilla ainemäärillä kakusta "liian" korkea (näyttäisi tyhmältä?) Ja tarkoittaako 1pkt bastogne-keksejä paljon grammoissa?
PoistaKiitos paljon vastauksista, itse vasta harjoittelen kakkujen tekoa, niin hommat vähän hakusessa vielä :)
Kyllä mä luulen, että siitä tulee ihan kivan näköinen. Kokeile vaan ihmeessä 😊 Bastognepaketissa on 260g, mutta 18cm:n vuokaan riittää keksejä varmaankin 100g ja voita 30g. Kysele vaan, jos epäilyttää- yritän vastailla 😊
PoistaVoiko kerrokset tehdä kakkuun toiste päin, eli ensiksi keksipohjan päälle appelsiinikerros? ;P
VastaaPoistaTottahan toki voi 👍😊
Poista