Pohja:
150g voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
1rs Philadelphia valkosipuli-tuorejuustoa
1dl kermaa/ ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
1rs Vuoluhärkää
kreikkalaisia pepperoneja viipaloituna
aurinkokuivattua paprikaa
persiljaa
1. Sekoita pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja vesi keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille siististi ja tasaisesti.
2. Sekoita kananmunat, juustoraaste ja tuorejuusto keskenään. Lisää kerma/ranskankerma, sekä rohittu mustapippuri ja kaada pohjataikinan päälle.
3. Suikaloi Vuoluhärkä pienemmiksi paloiksi ja ripoittele palat piirakan pinnalle. Lisää sitten haluamasi määrä kreikkalaista pepperonia, aurinkokuivattua paprikaa ja silputtua persiljaa pinnalle. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Varmaan herkullinen, aijon kokeilla, mutta minkä kokoinen vuoka on?
VastaaPoistaEn muista vuoan mittoja, mutta samalla ohjeella saa pyöreän, n. 26-28cm halk. vuokaan 😊
PoistaKuka vuoluhärkää valmistaa. En ole nähnyt vuolutuotteita.
VastaaPoistaAtrian uusia tuotteita ovat 😊
PoistaMillaista on kreikkalainen pepperooni? Valmistaja?
VastaaPoistaVihreää hiukka tulista paprikaa?. Löytyy ainakin lasipurkista, säilykehyllystä. Omani oli Royal-merkkistä 😊
Poista