maanantai 18. joulukuuta 2017

Luumuinen valkosuklaa-rahkakakku


Tein jo viime viikonloppuna ystävälleni jouluisen juustokakun kahvipöytään, sillikakun kaveriksi. Luumua ja valkosuklaata en vielä ollutkaan ennen yhdessä kokeillut, mutta mielestäni näistä tuli varsin sopiva kombo. Kokeilin ensi kertaa tehdä myös luumumarmeladista kiilteen kakkuun ja se onnistuikin yli odotusten 😊

Pohja:
200g pipareita
50g voita

Täyte:
5dl vispikermaa
2 prk (400g) maustettua luumu-kanelirahkaa
1/2 prk (100g) luumumarmeladia
120g valkosuklaata
4 liivatetta
1rkl kanelia
1tl vaniljasokeria
tilkka vettä

Kiille:
1/2 prk luumumarmeladia (100g)
2dl vettä
3 liivatetta

1. Hienonna piparit hienoksi muruksi. Sekoita se voisulan kanssa keskenään ja painele leivipaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, luumumarmeladi, sekä sulatettu valkosuklaa. Mausta täyte kanelilla ja kuumenna sitten kattilassa tilkka vettä. Lisää kiehuvaan nesteeseen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos sitten täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon lioteut, puristellut liivatteet. Lisää loppu vesi ja luumumarmeladi joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä kakun pinnalle varoen. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään kolme tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

13 kommenttia:

  1. Kaunis kakku!
    Kiitos ihanasta ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Tämä tuli kuin tilauksesta, kun mietin mitä jouluista tekisin töihin kaffepöytään�� mutta pysyykö pohja varmasti kasassa, kun on olevinaan niin vähän voita 200 grammaan?��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit laittaa enemmänkin, mutta itse en pidä liian kovasta pohjasta, jota on hankala leikata. Pysyy hyvin kasassa tälläkin määrällä 😊 Toivottavasti maistuu!

      Poista
  3. Herkullinen kakku kaffipöytään.Tuli tehtyä.Ainoa et mulla sekottu rahkatäytettä luumukiilteeseeen.Makuun ei vaikuttanut mut ulkonäkökysymys enempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi. Maltoithan antaa kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi? 😊 Kiva, että kuitenkin maistui..

      Poista
  4. eihän tähän tule ees juustoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio 😂 Pitääkin korjata tuota nimeä...

      Poista
  5. Tämä oli kyllä niiin mielettömän hyvää, ja parani vain ajan kuluessa. Kiitokset mainiosta reseptistä. Tätähän vois luumun sijaan muilla marmelaadeilla tuunata vuodenajan mukaan. Aivan ihana herkku!!

    VastaaPoista
  6. Voi miten kiva kuulla!! 👍 Totta muuten, - esim. omena-kanelilla voisi tulla todella hyvä 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, tai puolukka-kirsikka marmeladi ja rahkaksi joko kuningatar tai mansikka.

      Poista
  7. Kiva,kun löysin tän joulukakun ohjeen,tätä teen.
    Hyvää joulua!!

    VastaaPoista