tiistai 10. heinäkuuta 2018

Nokkos-metwurstipiirakka


Löysin kaupan salaattihyllystä nokkosta. Halusin tehdä siitä suolaisen piirakan ja käyttää vastapainoksi nokkosen miedon maun rinnalle suolaista metwurstia. Lopulta laitoin täytteeseen myös paprikaa, sekä fetaa. Piirakasta tuli mielestäni ihan älyttömän mehevä ja maukas. Jollet löydä piirakkaan nokkosta, voit korvata sen tuoreella pinaatilla 😊

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
200g ranskankermaa
2 kananmunaa
1.5dl juustoraastetta
Provencen yrttimaustetta

1pss (150g) metwurstisuikaleita
125g fetaa
50g nokkosta
150g eriväristä paprikaa hienonnettuna
tuoretta rakuunaa ja/tai timjamia

 1. Nypi, tai sekoita huoneenlämpöinen voi, juustoraaste ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi tippa kylmää vettä ja sekoita vielä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin. 

2. Kuullota nokkoset pannulla voissa kevyesti.

3. Sekoita ranskankerma, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta seos yrttimausteella ja kaada se sitten pohjan päälle vuokaan. Levitä metwurstisuikaleet seuraavaksi ja ruodi sitten nokkosista lehdet täytteeseen. Ripoittele pinnalle paprikakuutiot, sekä hienonnettu fetajuusto ja mausta lopuksi tuoreilla yrteillä.

4. Paista piirakka 200 asteessa n. 40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.



4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  2. Oho mä en oo koskaan nähnyt nokkosta kaupassa :D Ei sillä että olisin etsinytkään, mutta ei oo silmiin koskaan osunut! Näyttää herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin ihan uusi löytö. Nokkosesta saa tehtyä kyllä vaikka mitä herkkuja 😋

      Poista