tiistai 11. syyskuuta 2018

Ruusunmarja-juustokakku


Halusin kokeilla, kuinka ajankohtainen ruusunmarja toimii juustokakussa. Olen aina pitänyt kovasti esim. ruusunmarjarahkasta. Itse en sentään ruusunmarjasosetta alkanut tekemään, vaan ostin sen kaupan pakastealtaasta (jos olet oikein viitseliäs, niin....).  Ruusunmarja muuten vaatii hyytyäkseen hieman reilummin liivatetta, jos ihmettelet liivatteen määrää reseptissä.

Kakkua raikastamaan kätkin kakun sisälle muutaman kokonaisen vadelman- niiden yhdistelmä toimikin ihan loistavasti! Koristeetkin tähän kakkuun löytyy helposti ihan pihamaalta 😊

Pohja:
150g Digestivejä
50g voita

Ruusunmarjamousse:
2dl vispikermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2prk (400g) ruusunmarjasosetta
0,5-1dl sokeria (maun mukaan)
1,5tl vaniljasokeria
muutama vadelma
10 liivatetta
tilkka vettä

Ruusunmarjakiille:
2dl ruusunmarjasosetta
0,5dl sokeria
0,5dl vettä
5 liivatetta

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunalle kevyesti vuokasprayta.

2. Laita moussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Lisää ruusunmarja ja mausta sokereilla. Kuumenna sitten kattilassa tilkka vettä ja lisää sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada 1/3 vuokaan, keksipohjan päälle. Asettele moussen pinnalle muutama vadelma. Kaada loppu mousse vuokaan ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.

3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa sokeria ja tilkka vettä. Lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja sen jälkeen ruusunmarjasose. Värjää seosta halutessasi oranssilla elintarvikevärillä. Kun seos on suht´viileää, kaada kiille kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä kolmisen tuntia. 

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. ruusunmarjoilla ja vadelmilla.



6 kommenttia:

  1. Tää on kyllä mulle niin uus juttu, varmaan pakko mennä ostamaan sitä ruusunmarjasosetta testiin 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jollet vielä ole testannut, niin korjaapa asia pikimiten ☺️

      Poista
  2. Pakko myös testata! Teen 26cm vuokaan, joten miten suosittelen reseptiä suurentamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ☺️ Tekisin varmaankin kaksinkertaisena muuten, mutta pohjaan 200g Digestiveä ja 70g voita.

      Poista
    2. Kiitos :) Sitten vielä pöljänä kysyn, että eihän 20 liivatelehteä kaksinkertaiseen laitettuna tee mitään hasardia kakulle? :D

      Poista
    3. Ei tee mitään! Ruusunmarja vaatii jostakin syystä reilusti liivatetta hyytyäkseen ☺️

      Poista