4 kananmunan valkuaista
150g tomusokeria
1rkl sitruunamehua
sitruunankuorta
raakalakritsijauhetta (Johan Bülow)
1. Vatkaa valkuaisia hetki täydellä teholla (huom! teräskulhossa). Kun valkuaiset alkavat vaahdottua, lisää tomusokeria hieman kerrallaan vaahdon joukkoon. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, kaada joukkoon sitruunanmehu. Marenki on valmista, kun otat sormenpäähän hieman marenkia ja ravistat. Jos marengissa pysyy "huippu", niin se on valmista. Jos marenki alkaa "lohkeilla"- olet vatkannut liikaa!
2. Laita tylla pursotinpussiin. Täytä pussi marengilla ja pursottele pieniä marenkipötköjä leivinpaperin päälle, uunipellille. Ripottele pinnalle raakalakritsijauhetta (aika voimakkaan makuista- aloita varovasti), sekä oikein hienoksi raastettua sitruunankuorta.
3. Kuivata marenkeja n.90 asteessa n. tunti ja jätä marengit sitten vielä uuniin jälkilämpöön vaikkapa pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti