Tein iltakahvin kaveriksi todella helpon ja maukkaan, syksyisen piirakan omenasta ja puolukasta. Täytteen tein raastetusta omenasta, sekä puolukkasurvoksesta, niin piirakasta tuli todella kostea ja mehevä. Kauneudellaan tämä ei loista, mutta maku onkin tämän piirakan "se juttu" 👌
Pohja:
200g kermaviiliä
3rkl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl sokeroitua puolukkasurvosta
3-4 omenaa
Pinnalle:
2 kananmunaa
2rkl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään taikinaksi. Painele taikina voidellun, n.28-30vm:n vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
3. Raasta täytteen omenat ja lisää joukkoon sokeroitua puolukkaa. Kaada seos sitten taikinapohjan päälle.
4. Vaahdota pinnalle kananmunista ja sokerista vaahto, johon lisätään lopuksi vehnäjauho. Kaada seos omena-puolukkaseoksen päälle tasaisesti.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa, ensin n. 10 min. alalämmöllä ja sitten vielä 10-15min. normaalilämmöllä.
6. Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.
Tuleeko tuohon pohjaan siis kermaviiliä? :) Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaKylläkyllä. Tulee hauska rakenne pohjaa-hiukka pullamainen 🙂
PoistaIhanan houkuttelevan näköistä! ♥
VastaaPoistaKiitos 😘 Tuon omenaraasteen takia pohja näyttää hiukka raa'alta, vaikkei oikeasti olekaan ☺️
PoistaKiva idea yhdistää omena ja puolukka =)
VastaaPoistaJoo. Tämä makupari sopii hyvin tosi moneen juttuun "kimpassa" ☺️
Poista