maanantai 4. maaliskuuta 2019

Jauheliha-tomaattipiirakka


Aina on tarvetta maukkaalle suolaisen piirakan reseptille, vai mitä? Ostin kaupasta valtavan määrän pikkutomaatteja ja niille oli keksittävä jotakin käyttöä, niin tekaisin niistä mehevän piirakan, joka maistuu niin kahvipöydässä, kuin lounaanakin- tuoreen salaatin kera 😋 Juustoa en tämän piirakan kanssa säästellyt, niin eihän tästä huonoa olisi saanutkaan...


Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täyte:
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
150g pun.emmental juustoraastetta 

2 valkosipulin kynttä
400g naudan paistijauhelihaa
jauhelihamaustetta, pippuria
eri värisiä kirsikkatomaatteja
1 punainen chili


1. Nypi, tai sekoita huoneenlämpöinen voi, juustoraaste ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi tippa kylmää vettä ja sekoita vielä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin. 

2. Sekoita kananmunat ja ranskankerma keskenään. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja ripoittele pinnalle juustoraaste.

3. Paista jauheliha ja hienonnettu valkosipuli paistinpannussa muruksi. Mausta se ja kaada piirakkavuokaan tasaisesti. 

4.Lisää halkaistut pikkutomaatit ja asettele piirakan pinnalle leikkauspinta ylöspäin. Viipaloi lopuksi chili ja asettele viipaleet pinnalle myös.

5. Paista piirakka 200 asteessa, noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ripottele pinnalle hienonnettua, tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti