Tänään vietetään kansainvälistä suklaakuppikakkupäivää. Leivoin kahvin kaveriksi nopeasti helppoja Pätkis-kuppikakkuja. Näissä kuppikakuissa maistuu reilusti suklaa, sillä päälle pursotin Dr.Oetkerin suklaamoussea, johon rouhin joukkoon lisää Pätkistä 😛 Mukavaa viikonloppua!
(12kpl)
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kpl munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g rouhittua Pätkistä
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kpl munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g rouhittua Pätkistä
1pss Dr.Oetkerin suklaamoussea
Pätkis biteseja
1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan ja lisää joukkoon lopuksi maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinan joukkoon kevyesti käännellen.
4. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3) ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinssipellillä. Anna jäähtyä.
1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan ja lisää joukkoon lopuksi maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinan joukkoon kevyesti käännellen.
4. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3) ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinssipellillä. Anna jäähtyä.
5. Vatkaa Dr. Oetkerin suklaamousse vaahdoksi, rouhi joukkoon Pätkistä (ihan pieneksi) ja pursota leveäsuisella tyllalla ruusukkeita. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti