torstai 26. maaliskuuta 2020

Itävaltalainen kanelikakku


Nyt kun meillä, lähes kaikilla, on aikaa leivoskella kotona koronaepidemian vuoksi, niin ajattelin itsekin "työntää kädet taikinaan" ja pyöräyttää päiväkahville kahvikakun. Tämä kakku on helppo tehdä, tosi maukas ja mehevä! Kakkuun kuuluisi perinteisesti tusinat, mutta kun en niistä oikein pidä, niin jätin ne pois. Mukavaa päiväkahvihetkeä meille kaikille! 💓

225g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
5,25dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
4,5tl kanelia
3dl rusinoita
3dl omenasosetta (Pirkka 360g purkki)

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään valkoiseksi vaahdoksi (25min.). Lisää kananmunat yksitellen sekaan ja vatkaa samalla kovalla teholla.

2. Lisää sitten vuorotellen omenasose, sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Lisää viimeiseksi rusinat.

3. Kaada taikina voideltuun (itse käytän vain vuokasprayta, mutta Nordic waren vuoat tulee voidella ja korppujauhottaa) kahvikakkuvuokaan (2.8l) ja paista kakkua 175 asteessa n.50 minuuttia, tai kunnes kakku tuntuu pinnasta kimmoisalta ja kypsältä.

4. Kumoa kakku hetimiten ja anna jäähtyä. Muistathan, että kahvikakku paranee vanhetessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti