maanantai 2. maaliskuuta 2020

Valkosuklaaletut ja vadelmacoulis


Rakastan hurjasti paahdettua valkosuklaata, joten näistä letuista tuli myös todella herkullisia makuuni. Valkosuklaa antaa letulle hieman reilummin makeutta, niin kaveriksi kiehautin raikasta vadelmacoulista, jonka maustoin sitruunalla. Kuvassa ei näy, mutta laitoin ohukaisten kylkeen vielä runsaasti vaniljakermaa 😍

Valkosuklaaletut:
6dl maitoa
5 kananmunaa
5-5,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
200-250g rouhittua valkosuklaata
paistamiseen voita

Vadelmacoulis:
400g pakastevadelmaa
4rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu

1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja kiehauta hetki. Paseeraa vadelmien siemenet pois ja mausta coulis sitruunamehulla.

2. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada joukkoon maito. Lisää suola, sekä vehnäjauhot.

3. Rouhi valkosuklaa muruiksi ja lisää taikinaan. Paista letut sitten voissa, blinipannulla (onnistuu tavallisellakin paistinpannulla).

4. Nauti letut hieman jäähtyneinä vadelmacouliksen, sekä vaniljakerman kanssa.

1 kommentti: