perjantai 24. huhtikuuta 2020

Rosetit


Vanhan ajan Rosetit ovat vapun ajan herkku, jotka valmistetaan rosettiraudalla. Ohje on erittäin yksinkertainen ja tarpeet löytyvät melko varmasti kaapista. Nämä ovat hieman tippaleipää muistuttavia, tosi rapsakoita leivonnaisia, joista ainakin lapset pitävät kovasti 🎉

Ps. Pakko mainita, että nämä kai normaalisti tarjotaan toisin päin,mutta minusta nämä näyttävät hauskemmilta näin tarjoiltuna 😋


Taikina:
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa

Paistamiseen:
n.1l rypsiöljyä

Pinnalle:
Tomusokeria, tai kaneli-sokeria

1. Vatkaa kulhossa kevyesti muna ja maito, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
 

2. Kuumenna öljy n.180 asteiseksi kattilassa. Rosetit paistetaan yksitellen.  (Pidä kattilan kansi ulottuvilla siltä varalta, että öljy syttyy palamaan. Kannen sulkeminen tukahduttaa tulen.)
 

3. Kuumenna rosettirauta pitämällä sitä hetki kuumassa öljyssä. Kasta kuuma rauta taikinaan 3/4 osaltaan, niin ettei raudan yläreunaan tartu taikinaa.
Upota taikinainen rauta öljyyn ja kypsennä, kunnes rosetti on väriltään kullanruskea. Aikaa tähän kuluu noin 30 sekuntia. Nosta rosetti kattilasta reikäkauhaa apuna käyttäen talouspaperin päälle valumaan.
 

4. Paista samalla tavoin loppu taikina roseteiksi. Siivilöi hiukan jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria, tai kaneli-sokeria.

2 kommenttia:

  1. Rosetteja en olekaan sitten kouluajan kokeillutkaan tehdä. Muistan, että hyviä olivat. Aurinkoista kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mukavan erilainen vappuherkku! Aurinkoista vapun odotusta sinnekin! ☀️

      Poista