maanantai 26. lokakuuta 2020

Mehevät juustosarvet


En ole aikoihin tehnyt juustosarvia, mutta nyt kun sattui sopivasti vapaapäivä, niin tein taikinan ja ai mahdoton, kun olivatkin herkullisia! Nämä katosivat uunipelliltä ihan samoin tein ja lisätilaustakin tuli heti! 😀 Sarvista tuli ihan äärettömän kostean meheviä ja kerrassaan juustoisia. Kokeilepa sinäkin. Vain vartin homma ja paisto päälle 😋

8-10kpl

3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2rkl sokeria
1/4tl suolaa
100g sulatettua voita
1 1/2dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
n.1dl emmentaljuustoa raastettuna
50-80g koskenlaskija (voimakas)
1tl oreganoa

1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Sekoita sula rasva jauhoihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
 
2. Sekoita hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
 
3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikina suorakaieteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä kolmioita.

4. Sekoita juustoraaste, murustettu koskenlakija ja oregano keskenään sekaisin. (Jätä osa juustoraasteesta sarvien päälle.) 
 
5.Jaa täyte kolmioille ja rullaa aloittaen leveimmästä päästä. Käännä rulla sarven muotoon. 

6.Anna sarvien kohota liinan alla n. 30 minuuttia ja voitele sarvet kananmunalla. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Paista sarvia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia: