Illalla, sohvan mutkassa, viltin alla köllötellessä on mukava hörppiä lämmintä glögiä. Ja mikä vielä mukavampaa- on glögin kaverina hyvä olla jotakin pikkusuolaista naposteltavaa, vai mitä? 😉
Nämä Prosciutto-juustotikut istuvat siihen tarkoitukseen vallan mainiosti. Tikkujen sisään olen kätkenyt viikunahilloa, briejuustoa, sekä tottakai prosciuttoa. I-ha-nia, vaikka itse sanonkin!
1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
3rkl viikunahilloa
n.120g Brieta
1pkt Prosciuttoa (tai muuta, ilmakuivattua kinkkua)
kananmuna
1dl juustoraastetta
2. Leikkaa esim. pizzapyörällä noin 1-1,5cm:n suikaleita. Voitele ne sitten lautasen päällä kummaltakin puolelta kananmunalla. Kieritä kummastakin päästä vastapäivään ja laita sitten pellille, leivinpaperin päälle. Toista kaikille sama ja ripoittele sitten pinnalle vielä juustoraastetta.
3. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita. Nauti heti, hieman lämpöisinä.
Voikohan näitä pakastaa? Jos väkertäisin ja paistaisin jo etukäteen juhliin.
VastaaPoistaMoikka! Voi toki, mutten voi suositella sitä 😔 Rakenne ei ole pakastamisen jälkeen enää oikeanlainen...
Poista