sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Prosciutto-juustotikut


 Illalla, sohvan mutkassa, viltin alla köllötellessä on mukava hörppiä lämmintä glögiä. Ja mikä vielä mukavampaa- on glögin kaverina hyvä olla jotakin pikkusuolaista naposteltavaa, vai mitä? 😉 

Nämä  Prosciutto-juustotikut istuvat siihen tarkoitukseen vallan mainiosti. Tikkujen sisään olen kätkenyt viikunahilloa, briejuustoa, sekä tottakai prosciuttoa. I-ha-nia, vaikka itse sanonkin! 

 

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

3rkl viikunahilloa
n.120g Brieta 
1pkt Prosciuttoa (tai muuta, ilmakuivattua kinkkua)
  
kananmuna
1dl juustoraastetta

1. Kaulitse sulanut taikina hieman isommaksi levyksi. Levitä levyn pinnalle kevyesti viikunahilloa ja murustele pinnalle myös Brie.  Asettele prosciuttosiivut niin, että sitä tulee joka kohtaan. Taita levy kaksin kerroin. Kaulitse vielä hieman.

2. Leikkaa esim. pizzapyörällä noin 1-1,5cm:n suikaleita. Voitele ne sitten lautasen päällä kummaltakin puolelta kananmunalla. Kieritä kummastakin päästä vastapäivään ja laita sitten pellille, leivinpaperin päälle. Toista kaikille sama ja ripoittele sitten pinnalle vielä juustoraastetta.

3. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita. Nauti heti, hieman lämpöisinä.

2 kommenttia:

  1. Voikohan näitä pakastaa? Jos väkertäisin ja paistaisin jo etukäteen juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voi toki, mutten voi suositella sitä 😔 Rakenne ei ole pakastamisen jälkeen enää oikeanlainen...

      Poista