Pitkästä, pitkästä aikaa innostuin leipomaan kotiin kakun ja tiedän- tämä kakku saattaa aiheuttaa monelle puistatuksia piimän vuoksi, MUTTA, tämä kakku ei maistu piimältä vähääkään, vaan tekee kakusta ihanan raikkaan, kevyen kesäkakun 😊 Alun perin ohjeen nimi on Aila-tädin piimähyytelökakku ja pinnalla on mangokiille, mutta itse halusin kokeilla vaihtelun vuoksi jotakin hieman kirpsakkaa ja raikasta, niin laitoin pinnalle mustaherukkakiilteen.Tästä tulisi varmasti todella herkullista, myös raparperikiilteellä 😋 Minkäs makuisena sinä tämän tekisit?
Pohja:
200g Digestivejä
75g voita
Piimähyytelö:
4dl kuohukermaa
8dl piimää
3dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet ja 2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
13 liivatetta
2. Laita piimähyytelön liivatteet likoamaan.Vatkaa kerma kevyeksi
vaahdoksi sokereiden, sekä vaniljatangon siementen kanssa. Lisää
joukkoon piimä. Kuumenna sitten kattilassa sitruunamehu ja liota siihen
liotetut, puristellut liivatteet. Öljyä vuoan reuna kevyesti
vuokaspraylla ja kaada piimähyytelö pohjan päälle varovasti.
Laita hyytymään vähintään 5 tunniksi, tai mieluiten yön yli.
3.Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa pikku tilkka vettä, n.3dl mustaherukoita ja 1dl sokeria keskenään. Paseeraa seos sitten siivilän läpi ja liota liotetut, puristellut liivatteet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, välillä seosta sekoitellen. Kaada kiille sitten varovasti ruokalusikan avulla kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2-3 tuntia.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla, kukilla, suklaapalloilla, sekä sokerihelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti