Kevät! Se saa haluamaan keltaisia, raikkaita asioita. Mikäpä muukaan sopisi kevään mauksi, kuin raikas passion, jota mukavasti komppaa makeudellaan mango. Sitruuna taas tuo tuohon komboon kivaa tvistiä. Kivan erilaista ulkoilmettä saa, kun tekee kakun ulkoreunaan kuvioidun kääretorttureunuksen. Oletkos koskaan kokeillut tällaista? 😊
Kääretorttureunus:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
keltaista pastaväriä
Täyte:
3tl vaniljasokeria
3dl Bonne passionpyrettä
10 liivatetta
4rkl vettä
(keltaista pastaväriä)
1.
Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan
raidoitus sekoittamalla kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos
haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja
pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita.
2. Kaada sitten
kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen.
Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean
ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita
45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä
hetki.
Leikkaa (esim.pizzapyörällä) jäähtyneestä pohjasta kapeat
suikaleet 22-senttisen leivinpaperilla vuoratun vuoan reunoille, vuoan
sisäpuolelle, kuvio vuokaa vasten. Hienonna sitten Digestivet ja sekoita
keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.
Suihkauta yläreunaan vuokasprayta.
3. Laita täytteen liivatteet
likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, maustetut rahkat, sokeri,vaniljasokeri ja passionpyre.
Sekoita tasaiseksi ja tarkasta maku. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos
täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan
ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,-
mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
Kuumenna passionpyre ja vesi kattilassa. Liuota liotetut, puristellut
liivatteet kuumaan nesteeseen. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä
halutun väriseksi. Kaada jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle, lusikkaa apuna
käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Mulla on ihan sama että kun pääsiäinen alkaa lähestyä niin väkisinkin alkaa kaivella esiin kaikkia ihania, raikkaita leivontareseptejä. Mangoa, persikkaa, sitruunaa... <3
VastaaPoistaJa keltainen on lempivärini läpi vuoden mutta keväällä se keltainenkin herää ihan uudella tavalla henkiin.