maanantai 28. maaliskuuta 2022

Mango-passionmoussekakku

Kevät! Se saa haluamaan keltaisia, raikkaita asioita. Mikäpä muukaan sopisi kevään mauksi, kuin raikas passion, jota mukavasti komppaa makeudellaan mango. Sitruuna taas tuo tuohon komboon kivaa tvistiä. Kivan erilaista ulkoilmettä saa, kun tekee kakun ulkoreunaan kuvioidun kääretorttureunuksen. Oletkos koskaan kokeillut tällaista? 😊


Kääretorttureunus:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)

Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
keltaista pastaväriä

Pohja:
150g digestivejä
55g voita

 

Täyte:

5dl vispikermaa 
200g Viola, sitruunatuorejuustoa
2prk Valion mango-passion maustettua rahkaa
1dl sokeria (lisää tarvittaessa)
3tl vaniljasokeria
3dl Bonne passionpyrettä
10 liivatetta
4rkl vettä
 
Kiille:  
2dl passionpyrettä
1dl vettä
1dl sokeria
3 liivatetta
(keltaista pastaväriä)      
 
Koristeluun esim.: 
passionhedelmää 
suklaapalloja 
karambolaa 
sokerihelmiä
keltaisia orvokkeja

 

1. Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan raidoitus sekoittamalla  kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita.

2. Kaada sitten kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen. Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita 45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Leikkaa (esim.pizzapyörällä) jäähtyneestä pohjasta kapeat suikaleet 22-senttisen leivinpaperilla vuoratun vuoan reunoille, vuoan sisäpuolelle, kuvio vuokaa vasten. Hienonna sitten Digestivet ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti. Suihkauta yläreunaan vuokasprayta.

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, maustetut rahkat, sokeri,vaniljasokeri ja passionpyre. Sekoita tasaiseksi ja tarkasta maku. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,- mieluiten yön yli.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna passionpyre ja vesi kattilassa. Liuota liotetut, puristellut liivatteet kuumaan nesteeseen. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä halutun väriseksi. Kaada jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle, lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. 

1 kommentti:

  1. Mulla on ihan sama että kun pääsiäinen alkaa lähestyä niin väkisinkin alkaa kaivella esiin kaikkia ihania, raikkaita leivontareseptejä. Mangoa, persikkaa, sitruunaa... <3
    Ja keltainen on lempivärini läpi vuoden mutta keväällä se keltainenkin herää ihan uudella tavalla henkiin.

    VastaaPoista