Lähes joka aamu, kun haen postit laatikosta, on kuistillemme ilmestynyt salaperäisen näköinen pussukka. Naapurin kiltti vanha rouva on tuonut lapsillemme omenoita syötäviksi (ja minä kannan vielä äidin puista lisää :D). Niitä on kuitenkin minullekin asti jalostettaviksi, joten nyt tein niistä tällaisen päiväkahvin kaveriksi... Tämän kaveriksi aion kovertaa vielä pallon vaniljajäätelöä :p
Pohja: 150g margariinia tai voita
2dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl kermaa
Täyte: n.litra omenoita
1rkl voita
2rkl fariinisokeria
1tl kanelia
Päälle kinuskikastiketta...ja sitä jädeä ;)
1. Kuori ja pilko omenat kattilaan. Lisää voi, kaneli ja sokeri. Keitä n. 10min., niin että omenat hieman pehmenevät.
2. Laita pehmeä voi/margariini kulhoon ja "kippaa" päälle muut pohjan aineet. Sekoita tehokkaasti puuhaarukalla.
3. Laita taikina voideltuun piirakka/ irtopohjavuokaan. Kippaa omenaseos päälle tasaisesti.
4. Paista 175 asteessa n. 45min.
5. Valuta valmiin, hieman jäähtyneen piirakan päälle kinuskikastiketta. (...ja ainakin 1 pallo sitä jädeä ;))
Ei ole omaa omppupuuta, eikä Kotikadun mummuillakaan pihoillaan. Mutta aprikooseja, kirsikoita, luumuja ja pähkinäpuita löytyy. Viini(rypäle)tarhoja on silmänkantamattomiin. - Marketti on sensijaan pullollaan Kukkukello -maassakin omenoita. Parhaimmat tulevat läheltä Italian rajaa.....aion kokeilla tätä reseptiä!
VastaaPoistaTästä reseptistä tuli vahingossa ihan valtavan hyvä. Tällä aion kyllä tehdä piirakan jos toisenkin jatkossa. Nam! :p
VastaaPoistaAivan mieletön kakku!! Näin hyvää taikinaa en ole pitkään aikaan onnistunut tekemään, - tahmeaa, kuohkeaa ja kerrassaan ihana kerman maku jää suuhun. Kiitos:)
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla! Tästä piirakasta onkin jo aikaa. Pitäisipä tekaista uudemman kerran itsekin ☺️
Poista