tiistai 9. syyskuuta 2014

Suppilovahveropiirakka

Sienipiirakka on yksi lempparini suolaisista tarjottavista. Pakkanen on vielä pullollaan viime vuotista satoa ja uusia pitäisi päästä kohta poimimaan. Pakastimen tyhjennys on siis virallisesti alkanut...

Pohja: 1/3 Myllyn Paras taikinalevyistä (itse tein valmiista pyöreästä pohjasta)

Täyte: 1l suppilovahveroita
           1/2pkt pekonia
           1-2kpl sipulia
           1/2pkt Koskenlaskijaa
           1/2tl mustapippuria
           2,5dl kermamaitoa
           1 kananmuna

1. Kauli taikina ja vuoraa vuoka.
2. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla, lisää sienet.
3. Levitä täyte tasaisesti vuoan pohjalle.
4. Lämmitä kermamaito kattilassa (älä keitä!). Lisää sulatejuusto ja pippuri. Mausta suolalla tarvittaessa.
5. Lisää jäähtyneeseen juustokastikkeeseen kananmuna ja kaada seos vuokaan.
6. Paista 225 asteessa n. 25-35min.

huom! Jos piirakka "pullistelee" uunissa, pistele haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti