maanantai 15. joulukuuta 2014
Kirsikka-valkosuklaakakku
Löysin tällaisen ohjeen reseptikirjani välistä. En kyllä yhtään muista ohjeen alkuperää, tai mille tämä maistuu...mutta ohje lupaa paljon ;)
Nämä jouluiset kuivakakut ovat kyllä oiva vieminen. Näitä kun voi tehdä muutamia jo varastoon ennen tarvetta, koska nämähän vain paranevat "vanhetessaan".
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
200g sulatettua voita
1 dl kermaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
1,5 dl säilykekirsikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kerma, 1/3 jauhoista ja sekoita. Lisää sitten rouhittu suklaa, kirsikat ja loput jauhot, sekä voisula. Sekoittele varovasti ja kaada taikina sen jälkeen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n.50 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti