Etsin rapeakuoristen sämpylöiden ohjetta ja törmäsin Sikke Sumarin ohjeeseen. Tämä oli hieman ciabattan tyylistä...hyvää :) Taikinan sekoittelin illalla jääkaappiin ja aamulla "nakkelin" lusikalla pelille. Helppoakin vielä!
7,5 dl vettä
25-30g tuorehiivaa (tai puolitoista pussia
kuivahiivaa, silloin vesi lämmintä)
1 1/2 rkl suolaa
Sekoita hiiva ja suola veteen ja lisää jauhot isolla lusikalla sekoittaen.
1,5 dl
ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja (laitoin kauraleseitä)
n. 10 dl vehnäjauhoja, mutta älä laita kaikkea
kerrallaan, koska jauhojen kuivuusaste vaihteee ja taikinan pitää olla
melko löysää.
Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jätä jääkaappiin yöksi kohoamaan.
Kun olet valmis laittamaan sämpylät uuniin, ota taikinaa
kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivinpaperilla
päällystetylle pellille, huiskauta päälle jauhoja, tee ristiviilto ja
paista kuumassa uunissa 230°C n. 30-35min. Päälle ripottelin itse seesaminsiemeniä.
Älä pelästy, vaikka sämpylät ovat kovia uunista
tullessaan, ne pehmenevät juuri sopivasti, mutta kuori on rapea. Älä
missään tapauksessa peitä niillä liinalla. Muuten katoaa rapeus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti