perjantai 26. joulukuuta 2014

Suklaajuustokakku


Suorastaan ihme, ettei tätä ohjetta vielä blogistani löydy, sillä tämä on luotto-ohjeeni, mitä juustokakkuihin tulee. Olen saanut tämän ohjeen yli 20 vuotta sitten...ja maistuu edelleenkin yhtä hyvältä!

Pohja: 80g kaurakeksejä
           25gvoita

Täyte: 4 liivatelehteä
           170g tummaa suklaata
           2rs Viola maust.tuorejuustoa
           1 1/4dl sokeria
           1tl vaniliinisokeria
           2 keltuaista
           2 valkuaista
           2dl kuohukermaa

Koristeluun: kermavaahtoa
                     pähkinöitä
                     suklaahippuja

1. Liota liivatteet 
2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (22cm halk.)
3. Murskaa keksit ja skoita voisulaan. Painele muruseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
4. Sulata suklaa vesihauteessa.
5. Lisää Violaan sokerit, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa, sekä vesitilkkaan sulatetut liivatteet.
6. Vaahdota valkuaiset ja kerma eri kulhoissa vaahdoiksi.
7. Sekoita kaikki keskenään varovasti nostellen.
8. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä yön yli. Koristele.
          

2 kommenttia:

  1. Ihastuttava, makoisa ja yksinkertaisen tyylikäs koristelu.....
    Hyvää Joulun jatkoa ja entistä parempaa, sekä makoisampaa Uutta Vuotta 2015 !

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nami-hiiri! Sitä samaa toivotan sinulle! :)

    VastaaPoista