perjantai 5. joulukuuta 2014
Suolaiset ruiskupit
Perjantai-illan pikkunaposteltaviksi tein tällaisia ruiskuppeja. Täytteeksi käy mikä tahansa suolainen esim. katkarapu, tonnikala, kylmäsavulohi, poro...meidän kupit sai sisäänsä broiler-täytteen. Näistä syntyy helppo suolainen tarjottava myös juhlapöytään. Ja ovat hyvin helppoja tehdä.
(n.30kpl)
Kupit: 1pkt Pirkan ruispiirakkataikinaa
Täyte: 300g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
200g Viola tuorejuustoa (paprika-chili)
puolikas vihreä paprika
puolikas punainen paprika
100g Aura-juustoa
esim. currya, rakuunaa, sitruunapippuria mausteeksi
Koristeluun: persiljaa
1. Kauli sulanut piirakkataikina levyksi. Tee piparimuotilla kuvioita ja irroita ne. Käännä silikoninen muffinssivuoka (minulla 12kpl:n) ylösalaisin ja laita painele taikinat muotoonsa. Paista uunissa 180 asteessa n. 10-12min.
2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla broileri. Pilko paprikat ja lisää ne notkistettuun tuorejuustoon. Murustele sekaan aura-juusto ja lisää lopuksi jäähtyneet, hieman pilkotut broilerit. Sekoita ja mausta.
3. Täytä ja koristele kupit.
Olen joskus jossain blogissa törmännyt tälläisiin ja silloin jo ihastuin ideaan. Pitäisi kyllä kokeilla! Nämä näyttävät tosi hyviltä :)
VastaaPoistaJosaakin mäkin olen näitä nähnyt ja sitten googlettelemalla löytti ideoita :) Aika kivoja olivat. Täytyy vaan ensi kerralla kaulita vielä ohuimmiksi...olisivat siten varmaan kivan rapeita.
VastaaPoista