perjantai 5. joulukuuta 2014

Suolaiset ruiskupit


Perjantai-illan pikkunaposteltaviksi tein tällaisia ruiskuppeja. Täytteeksi käy mikä tahansa suolainen esim. katkarapu, tonnikala, kylmäsavulohi, poro...meidän kupit sai sisäänsä broiler-täytteen. Näistä syntyy helppo suolainen tarjottava myös juhlapöytään. Ja ovat hyvin helppoja tehdä.

(n.30kpl)
 
Kupit: 1pkt Pirkan ruispiirakkataikinaa

Täyte: 300g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
             200g Viola tuorejuustoa (paprika-chili)
             puolikas vihreä paprika
             puolikas punainen paprika
             100g Aura-juustoa
             esim. currya, rakuunaa, sitruunapippuria mausteeksi

Koristeluun: persiljaa

1. Kauli sulanut piirakkataikina levyksi. Tee piparimuotilla kuvioita ja irroita ne. Käännä silikoninen muffinssivuoka (minulla 12kpl:n) ylösalaisin ja laita painele taikinat muotoonsa. Paista uunissa 180 asteessa n. 10-12min.

2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla broileri. Pilko paprikat ja lisää ne notkistettuun tuorejuustoon. Murustele sekaan aura-juusto ja lisää lopuksi jäähtyneet, hieman pilkotut broilerit. Sekoita ja mausta.

3. Täytä ja koristele kupit.


2 kommenttia:

  1. Olen joskus jossain blogissa törmännyt tälläisiin ja silloin jo ihastuin ideaan. Pitäisi kyllä kokeilla! Nämä näyttävät tosi hyviltä :)

    VastaaPoista
  2. Josaakin mäkin olen näitä nähnyt ja sitten googlettelemalla löytti ideoita :) Aika kivoja olivat. Täytyy vaan ensi kerralla kaulita vielä ohuimmiksi...olisivat siten varmaan kivan rapeita.

    VastaaPoista