perjantai 5. joulukuuta 2014
Suolaiset ruiskupit
Perjantai-illan pikkunaposteltaviksi tein tällaisia ruiskuppeja. Täytteeksi käy mikä tahansa suolainen esim. katkarapu, tonnikala, kylmäsavulohi, poro...meidän kupit sai sisäänsä broiler-täytteen. Näistä syntyy helppo suolainen tarjottava myös juhlapöytään. Ja ovat hyvin helppoja tehdä.
(n.30kpl)
Kupit: 1pkt Pirkan ruispiirakkataikinaa
Täyte: 300g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
200g Viola tuorejuustoa (paprika-chili)
puolikas vihreä paprika
puolikas punainen paprika
100g Aura-juustoa
esim. currya, rakuunaa, sitruunapippuria mausteeksi
Koristeluun: persiljaa
1. Kauli sulanut piirakkataikina levyksi. Tee piparimuotilla kuvioita ja irroita ne. Käännä silikoninen muffinssivuoka (minulla 12kpl:n) ylösalaisin ja laita painele taikinat muotoonsa. Paista uunissa 180 asteessa n. 10-12min.
2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla broileri. Pilko paprikat ja lisää ne notkistettuun tuorejuustoon. Murustele sekaan aura-juusto ja lisää lopuksi jäähtyneet, hieman pilkotut broilerit. Sekoita ja mausta.
3. Täytä ja koristele kupit.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen joskus jossain blogissa törmännyt tälläisiin ja silloin jo ihastuin ideaan. Pitäisi kyllä kokeilla! Nämä näyttävät tosi hyviltä :)
VastaaPoistaJosaakin mäkin olen näitä nähnyt ja sitten googlettelemalla löytti ideoita :) Aika kivoja olivat. Täytyy vaan ensi kerralla kaulita vielä ohuimmiksi...olisivat siten varmaan kivan rapeita.
VastaaPoista