Tänään oli pullapäivä. Teki mieli tehdä taas jotakin muuta, kun perus korvapuusteja. Niinpä muistin pusut. Nämä pullat on parhaita heti tuoreina jäähdyttyään. Sisälle voi laittaa mitä tahansa paistonkestävää hilloa. Itse laitoin tällä kertaa paistonkestävää mansikkamarmeladia, sekä vaniljakreemiä.😍 Nämä ovat pumpulinpehmoisia ja suussasulavia...
Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1tl suolaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
n. 13dl vehnäjauhoja
125g voita sulatettuna
Sisälle:
1prk (150g) paistonkestävää mansikkamarmeladia
1pss Dr.Oetker paistonkestävää vaniljakreemiä
Päälle:
50g voisulaa
hienoa sokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, kananmuna ja vehnäjauhot (kaikki kerralla). Lisää joukkoon vielä huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista (n.25min. yleiskoneella). Anna taikinan sitten levätä vedottomassa paikassa liinan alla n.15 minuuttia.
2. Leivo taikina pötköksi ja jaa 25 osaan. Pyörittele osat palloiksi. Anna kohota liinan alla n.15min.
3. Kaulitse pallo keskeltä ohuemmaksi, niin, että etu,-ja takareuna jää paksuksi. Pursota keskelle nokare mansikkamarmeladia ja vaniljakreemiä. Taita toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun muotoisen leivonnaisen. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
3.Paista voitelemattomat pusut uunissa noin 225 asteessa 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.
4. Voitele hieman lämpimät pullat voisulalla ja kastele "huulet" hienossa sokerissa.