Arjessa tällaiset nopeat ja herkulliset reseptit ovat todella paikallaan. Tähän piirakkaan tulee maukkaita aineksia, joista saa helposti kahvipöytään, tai vaikkapa välipalaksi oivan suolaisen tarjottavan. Nyt, kun suppilovahverot ovat sesongissa, on niistä valmistettujen herkkujen aika. Tällä kertaa yhdistin sen suolaiseen Aurajuustoon, sekä päälle ripoittelin paahdettuja pinjansiemeniä. Kannattaa pistää testiin!
1 pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
0,5 prk Créme Fraiche Valkosipuli ja yrtit
1 kananmuna
75-80g emmental-mozzarellaraastetta
suolaa, rouhittua mustapippuria
suppilovahveroita
Aurajuustoa
1 punasipuli
tuoretta timjamia
paahdettuja pinjansiemeniä
1. Putsaa ja ryöppää suppilovahveroista ylimääräinen neste pois paistinpannulla. Mausta kevyesti suolalla ja anna jäähtyä hieman. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
2. Sekoita Créme fraiche, kananmuna ja juustoraaste keskenään "tahnaksi" ja mausta se suolalla ja pippurilla.
3. Kaulaa voitaikinaa hieman isommaksi ja tee taikinan reunoihin veitsellä koko mitaltaan viilto (n.2-3mm. syvä) , noin 1cm päästä reunasta. Piirakkaan tulee näin korkeampi reunus.
Levitä sitten viillon sisäpuolelle, keskelle taikinaa juustomassa tasaisesti.
4. Ripoittele sitten pinnalle Aurajuustomuruja, ryöpätyt sienet, sekä punasipuliviipaleet. Voitele reunat kananmunalla, halutessasi.
5. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
6. Anna piirakan jäätyä hieman ja ripoittele pinnalle paahdetut pinjansiemenet, sekä tuoretta timjamia. Nauti vielä hieman lämpöisenä.