Haluan toivottaa sinulle hyvää ja onnellista uutta vuotta 2018! 🎇
Kiitos teille kaikille, kun olette antaneet minulle uusia ideoita, toteuttaneet reseptejäni ja antaneet niistä palautettakin. Ruusuja, niin kuin risujakin on hyvä saada. Tähän kinuskiseen Baileys- juustokakkuun on hyvä lopettaa tämä vuosi...tästä tuli nimittäin melko varmasti parasta juustokakkua ikinä! 😍 Ensi vuoteen...
Pohja:
12 kpl Bastogne-keksejä
40g voita
Täyte:
3dl vispikermaa
200g mascarponea
100g maustamatonta tuorejuustoa
3rkl sokeria
1prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä)
1tl vaniljasokeria
2dl Salted caramel Baileysia
7 liivatetta
tilkka vettä
Suklaaganache:
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti. Suihkuta vuoan reunoille vuokasprayta.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, mascarpone ja tuorejuusto keskenään kevyeksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito (kinuski), sekä Baileys. Mausta sokereilla.
3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten keksipohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia,- mieluiten yön yli.
4. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta se sitten pois liedeltä. Lisää rouhittu suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita välillä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja valuta sitten kakun pinnalle ja reunoille. Laita vielä jääkaappiin hetkeksi ja koristele sitten haluamallasi tavalla.