Nyt olisi kai korkea aika aloittaa joululeivonnaisten teko? Itsellä nämä nykysin tuppaavat jäämään viime tippaan, mutta nyt tein heti herkuteltavaksi kahvikakun, josta tulikin ensimmäisellä yrittämällä tosi herkullinen. Karpalon kirpeys päällä olevan, täyteläisen kinuskin kanssa....nam! Ei kai muuta tarvitse sanoakaan? 😍
2.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää sulatettu,
jäähtynyt voisula joukkoon. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat
aineet joukkoon, samalla sekoittaen.
3.
Lisää lopuksi joukkoon jäiset karpalot, varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan
ja paista 170 asteessa n. tunti. Kokeile kypsyys tikulla (tikkuun ei saa jäädä taikinaa). Kumoa kakku
hieman jäähtyneenä.
4. Laita kinuskin ylemmät ainekset kattilaan ja keitä, kunnes 151 asteista. Lisää sitten joukkoon lämmin kerma neljässä osassa ja emulsoi sauvasekoitinta apuna käyttäen. Kaada leivinpaperin päälle vuokaan ja laita toinen leivinpaperi pintaan kiinni. Anna jäähtyä ja mausta kanelilla. Valuta kinuskia reilusti jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Lopun kinuskin voit sitten herkutella vaniljajäätelön kaverina...niin hyvää sekin 😋