Päätin taas haastaa itseäni tekemällä kotona, käsin, lehtitaikinaa. Kaulintavoi pääsi hieman liian lämpimäksi...ja no, loput arvaattekin 😁 Taikinasta ei tullut täydellinen, mutta lopputuloksen makuunhan tämä ei vaikuttanut laisinkaan.
Tämä klassikko maistuu mielestäni paahteiselta voilta, vaniljalta ja hienostuneen makealta. Halutessaan väliin voisi sipaista vielä ohuen kerroksen vadelmamarmeladia 😋 En laita lehtitaikinan reseptiä nyt laisinkaan tähän, vaan helpotetumman version, kaupan valmiista taikinasta.
1pkt Iso lehtitaikinalevy (600g)
Créme patissière:
2dl kermamaitoa
puolikas vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
40g sokeria
25g maissijauhoja
15g voita
puolikas vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
40g sokeria
25g maissijauhoja
15g voita
Pinnalle:
1 kananmunan valkuainen
tomusokeria
makeuttamatonta kaakaojauhetta
1. Kaulaa lehtitaikinaa hieman suuremmaksi ja poista taikinan jännitys nostamalla levyä hieman joka puolelta. Leikkaa kolmeksi, saman suuruiseksi n. 10-12cm:n levyiseksi "suikaleeksi". Pistele taikinaan haarukalla reilusti reikiä. Paista 210 asteessa n. 13 minuuttia.
Anna levyjen jäähtyä.
2. Keitä täyte levyjen paistuessa. Kuumenna kermamaito vaniljatangon kanssa kattilassa lähes
kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissijauho sillä aikaa
tasaiseksi kulhossa.
Lisää kulhoon pieni osa (n. kolmannes) kuumasta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos sitten kattilaan lopun kermamaidon joukkoon, samalla vatkaten. Älä keitä!
Täyte saostuu nopeasti. Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kulhoon pieni osa (n. kolmannes) kuumasta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos sitten kattilaan lopun kermamaidon joukkoon, samalla vatkaten. Älä keitä!
Täyte saostuu nopeasti. Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen voi ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä puolet hieman jäähtynyneestä vaniljatäytteestä alimman kerroksen pinnalle ja aseta toinen levy täytteen päälle. Toista sama ja paina hieman, jotta kerrokset "liimautuvat" kunnolla toisiinsa.
4. Sekoita pinnalle tomusokerista, sekä valkuaisesta kuorrute (saa olla melko jämäkkää). Ota pieni osa toiseen astiaan ja sekoita joukkoon 1tl kaakaojauhetta (ohenna tarvittaessa pisaralla vettä).
5. Levitä valkoinen kuorrute palettiveitsen avulla tuotteen pinnalle. Laita kaakaokuorrute spritsauspussiin ja vedä muutama viiva valkoisen kuorrutteen päälle leveys-suunnassa. Vedä sitten coctailtikun avulla pitkittäin kuviot, joka toinen kerta toiseen suuntaan.
6. Laita valmis tuote pakastimeen n. puoleksi tunniksi ja siisti sahalaitaisella veitsellä ensin reunat ja leikkaa sitten n.4cm:n levyisiksi leivoksiksi "sahausliikkeellä". Kuumalla vedellä kuumennettu veitsi helpottaa tätä toimenpidettä. Anna tekeytyä vielä jonkin aikaa jääkaapissa.