sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Nopea suolainen piirakka voitaikinasta


Mietin ensin, että voiko tällaista leivontablogiin laittakaan, sillä tämä on hävyttömän helppoa ja nopeaa tehdä, MUTTA koska tämä on myös niiiiin herkullista- oli pakko! 😀
Jos sinulle on tulossa vieraita vaikkapa kesämökille, niin tarjoa tätä. Itse tein tämän sunnuntaibrunssille, jonka nautimme aamulla aurinkoisella terassillamme... Iso peukku 👍

Pohja:
Esikaulittu, laskostettu voitaikina


Pinnalle:
0,5prk Créme fraichea
1 kananmuna
0.5dl juustoraastetta
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
miniterttu-tomaatteja
2 palloa mozzarellaa

tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli hieman sulanutta voitaikinaa. 

2. Valmista taikinalevyn päälle ranskankermasta, juustoraasteesta, lopusta kananmunasta ja valkosipulista ja suolasta "mössö". Levitä "mössö" pohjan päälle.

3. Asettele seuraavaksi tomaattitertut, sekä mozzarellaviipaleet piirakan päälle. Sujauta väleihin basilikaa. Ripottele pinnalle mustapippuria.
Paista 200 asteessa n. 30-40min, tai kunnes mozzarella on saanut väriä.

4. Koristele tuoreella basilikalla ja nauti lämpöisenä. NAM!

maanantai 10. kesäkuuta 2019

Raparperi-ricottapiirakka


Raparperi ja ricottajuusto ovat tosi maistuva makupari. Halutessasi voit maustaa piirakkaa vielä ripauksella kardemummaa, tai kanelia. Myös pieni lisäys sitruunamehua tekee täytteestä entistäkin herkullisemman 😋 

Nyt on korkea aika "tuhota" raparperit pensaista, joten tässä hyvä vaihtoehto siihen hommaan...
 
Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna

Täyte:
500g Ricottaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmuna
kaksi paksua raparperinvartta

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valmista täyte sekoittamalla ricotta, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Asettele pinnalle raparperiviipaleita. 

3. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 60 minuuttia. Nauti piirakka hyvin jäähtyneenä, tai vaikkapa vaniljajäätelön kera!



sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Mansikka- Baileystriffle


Keittiössä on tällä hetkellä sen verran lämpöasteita, ettei tee juuri mieli leipoa. Herkkujen nälkä sen sijaan on kuitenkin olemassa, niin pitää "tyytyä" uunittomiin jälkiruokiin. Trifflet ovat ihanan makuisia ja helppotekoisia jälkkäreitä, joita voi "tuunata" mielensä ja makunsa mukaan. Sain laivalta tuliaisiksi uutta Strawberry & cream-Baileysia, niin maustoin tämän trifflen kesäisen mansikkaiseksi, aikuiseen makuun...😍 Niin hyvää!

(6ann.)

3dl vispikermaa
250g mascarponea
5rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
(Baileysia maun mukaan- huom! ei välttämätöntä)
tippa pinkkiä elintarvikeväriä
 
1pkt Mansikka oreoita
mansikoita
mansikkahilloa
vaaleanpunaisia marenkeja
tuoretta minttua

1. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja Baileysilla. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi halutessasi.

2. Hienonna Oreot ja murustele lasin pohjalle. Laita sitten vuorotellen Bailyskermaa, viipaloituja mansikoita, mansikkahilloa ja marenkia kerroksittain. Koristele tuoreella mintulla.