Mietin ensin, että voiko tällaista leivontablogiin laittakaan, sillä tämä on hävyttömän helppoa ja nopeaa tehdä, MUTTA koska tämä on myös niiiiin herkullista- oli pakko! 😀
Jos sinulle on tulossa vieraita vaikkapa kesämökille, niin tarjoa tätä. Itse tein tämän sunnuntaibrunssille, jonka nautimme aamulla aurinkoisella terassillamme... Iso peukku 👍
Pohja:
Esikaulittu, laskostettu voitaikina
Pinnalle:
0,5prk Créme fraichea
1 kananmuna
0.5dl juustoraastetta
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
miniterttu-tomaatteja
2 palloa mozzarellaa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli hieman sulanutta voitaikinaa.
2. Valmista taikinalevyn päälle ranskankermasta, juustoraasteesta, lopusta kananmunasta ja valkosipulista ja suolasta "mössö". Levitä "mössö" pohjan päälle.
3. Asettele seuraavaksi tomaattitertut, sekä mozzarellaviipaleet piirakan päälle. Sujauta väleihin basilikaa. Ripottele pinnalle mustapippuria.
Paista 200 asteessa n. 30-40min, tai kunnes mozzarella on saanut väriä.
4. Koristele tuoreella basilikalla ja nauti lämpöisenä. NAM!