Taikina:
180 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl karvasmanteliaromia
2 dl manteleita
10 paksua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokien voitelu:
vuokaspray
Kostutusliemi:
1 ½ dl vettä
½ dl punssia, tai omenamehua
3 rkl sokeria
Kuorrutus:
8 rkl vadelmamarmeladia tai –hilloa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua, vettä, tai kananmunan valkuaista
2.Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita mahdollisimman nopeasti tasaiseksi. Mausta taikina lopuksi karvasmanteliaromilla.
3.Voitele muotti. Voit tehdä nämä vaihtoehtoisesti myös vaikkapa muffinssivuokiin, silloin paistoaika on hieman lyhyempi. Nostele taikinaa lusikalla muottiin. Ei ihan täyteen. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
4. Anna torttujen "levätä" 5min. vuoassa, ennen kuin kumoat ne. Jos mahdollista, kostuta ja koristele tortut vasta seuraavana päivänä.
5. Sekoita kostutusliemi. Valuta lientä leivosten päälle reilusti (lämmin neste imeytyy tasaisemmin). Sekoita tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Valuta tahnaa hillosilmän ympärille. Annostele renkaan keskelle vadelmamarmeladia pursotuspussin avulla.