torstai 6. lokakuuta 2016
Nopea peltipiirakka
Tässä huippu helppo ja nopea vaihtoehto pizzalle. Ei kohotusta,- ainoastaan sekoitus ja pellille. Tämä piirakka soveltuu myös jääkaapin tyhjennykseen hyvin, sillä täytteeksi voi laittaa kaikenmoista :) Bongasin tämän ohjeen eräästä kokkailuryhmästä, jossa tämä on hyvinkin suosittu. Maultaan aika mieto, joten tätä kannattaa maustaa reilusti, tai valita maukkaat täytteet... Ohjeella tulee uunipellillinen.
Pohja:
3dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4dl öljyä
3dl vettä
Täyte esim.:
2prk tonnikalaa öljyssä
3 tomaattia
2 sipulia renkaina
mozzarellaa
juustoraastetta
mausteita
1. Laita kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää kananmunat, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi (tulee löysähköä).
2. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Ripoittele päälle täytteet ja paista sitten 225 asteessa n. 25-30min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Arvaas kuka tekee tätä huomenna! Täällä mä olen ihmetellyt, mitä mä tarjoon juniorille ja sen tyttöystävälle illalla, kun ne tulee visiitille. Työpäivän päätteeksi ei hirveesti innosta hautautua keittiöön pitkäksi aikaa, kun tekee mieli vaihtaa kuulumisia. Näyttää hyvältä ja otan neuvosta vaarin ja maustan tän hyvin! :)
VastaaPoistaHyvähyvä! :) Tää on juuri omiaan sellaiseen...
VastaaPoistaMillanen tuo pohja on valmiina? Löysä luru vai rapsakkaa vai? :D
VastaaPoistaHmm...pizzan ja piirakan välimuoto :) Rapea reunoilta, pehmeä keskeltä... Tätä voi myös esipaistaa 10min., niin tulee rapsakampi 😊
VastaaPoistaVoiko ohjeen koko paistoajasta sit vähentää 10min
PoistaJoo, kyllä vähentäisin. Muuten saattaa kuivahtaa liikaa 😊
PoistaMinäpä teen huomenna, kinkkua, ananasta, Aurajuustoa, tomaattia ja mausteet + juudtkuorrute. Tää on niin mun ohje - ei kaulintaa, jess.
VastaaPoistaVarmasti tulee herkullista!! :p
PoistaKiitos vinkistä meillä taitaa myös näkyä piirakka tänään iltapala pöydässä.On niin herkullisen näköistä, että pystyyköhän iltaan asti odottaa.
VastaaPoistaTää on tosi hyvä ja helppo. Ja kiva, kun voi varioida mielensä mukaan :)
PoistaLisäsin taikinaan hiukan suolaa ja oreganoa. Näin sai pohjakin makua.
VastaaPoistaMahtava idea! :) Kiva, että laitoit vinkin tännekin...
PoistaSaiskohan tuota ohjetta gluteinittomana?
VastaaPoistaHelppo homma. Vaihda kaurahiutaleet Provenan gluteenittomiin kaurahiutaleisiin ja vehnäjauho esim. Semperin puolikarkeaan Finmixiin :) Määrät pysyvät samoina...
PoistaIhahan helppo ohje. Kiitos tää pelasti minut yksiltä vaatekutsujen tarjoilulta. Tätä tulen tekemään jatkossakin usein
VastaaPoistaMahtava juttu :) Tästä piirakasta on moneksi...
Poistamillä tuon kaurahiutaleen voisi korvata?
VastaaPoistaHmm. En nyt osaa ihan varmaksi sanoa, koska pitäisi testata ensin, mutta ehkä esim. spelttihiutale saattaisi sopia? :) Tämä on nyt silkkaa mutua...
PoistaMinä laitoin spelttijauhoja ja myös kauran lisäksi spelttijiutaleita. Tuli tosi täyttävää😊
PoistaKiitos kommentistasi. Hyvää tietoa, että kaurahiutale on siis korvattavissa 👍
PoistaSuurkiitokset huippuhyvästä ohjeesta. Tein äsken jauhelihaversion, ja tuli tosi hyvää :)
VastaaPoistaHei!! Mahtava juttu, että pidit tästä. Tää on kyllä aika pomminvarma ohje....
PoistaKana, sipuli, paprika, sekä aurajuustomaitorahka päälle.. Ja tietty juustoraastetta. Maukasta oli. Vähän pohjaan laiyoon mustapippuria antaan makua.
VastaaPoistaAurajuustomaitorahka? :) Kivan erilaista, varmasti.
PoistaTämä on huippu ohje! Viikonloppuna tehdään taas vähän uudella twistillä. :)
VastaaPoistaYksi luotto-ohjeistani myös :)
PoistaJee, nopeatekoinen suolainen piirakka! Menee testiin viikonloppuna!
VastaaPoistaTämä on blogini suosituin resepti, eikä kyllä syyttä :) Kiva, että tulee käyttöä...
PoistaTosi hyvä resepti jota on helppo vähän muunnella oman maun mukaan :) Korvasin yhden vehnäjauhodesin spelttijauhoilla ja täytteeksi laitoin pannulla pehmennettyä paprikaa + sipulia, lisäksi fetajuustoa, tomaattia ja juustoraastetta. Oikein maukas kasvispiirakka tuli! Ens kerralla testaan jauhelihatäytteen, kiitos vielä reseptistä!
VastaaPoistaOiiii...kuulostaapa herkulliselta noillakin täytteillä. Nam! Kiva, että onnistuit!
Poistakestääkö pakastamista?
VastaaPoistaEn ole kokeillut, mutta kuvittelisin, että tämä pohja sitkistyy pakastettaessa :(
VastaaPoistaOnnistuuko 1 munalla? Jos vaikka laittaa vähän juustoraastetta pohjaan?
VastaaPoistaUskoisin, että onnistuu niinkin :)
PoistaTästä on tullut sellanen luottoresepti jota oon ainakin viidesti tehnyt ja aina onnistuu :) äidille ja mummalle ohjeen antanut myös ja paljon tullut kiitoksia :) ihanaa kun ei enään tarvitse kohotella ja kaulita "pizzapohjaa",tämä on niin herkkua joten kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaOnko pohjan päällä ketsuppia?
VastaaPoistaEi ole mitään muuta, kuin täytteet 😊
PoistaHuippu ohje: helppo, nopea ja maukas :-)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Tämä on yksi katsotuimmista ohjeista blogissani- eikä ihme 😊
PoistaLaitoitko tonnikalan öljyineen?��
PoistaIlman öljyä 😊
PoistaNiin arvelinkin,kokeilen ohjetta heti huomenna��
PoistaKiva juttu! Toivottavasti pidät 😊
PoistaHyvää tuli, kiitos reseptistä. :) Syödessä herää visioita, mitä kaikkea muuta voisi laittaa täytteeksi.. :D t. Piia
VastaaPoistaKiva kuulla 😊 Juuri noin kävi itsellenikin...nyt sitä olenkin tehnyt jo tosi monenlaisena versiona...
PoistaHmmh.. Näin kuumalla ei jaksa keittiössä kovin häärää. . Ja ukkonen pitää pois grillin ääreltä.. joten tämä uuniin hop! Näin yövuorojen jälkeinen brunssi ;-) valmistuu.
VastaaPoistaOijoi...tämä on just omiaan kiireen keskellä 👍😊
PoistaJovain.. tätähän piti nyt tehdä lisää :-D tällä kertaa esipaistoin ja sitte vähä ketsuppia, minkä päälle tonnikalat, pippurirouheet, herbamare, sipulirenkaat ja juustoraaste. 15min uunissa ja uujea.. ei taida kauaa kestää taaskaan pellillinen ;-)
PoistaVoi nami. Kuulostaa herkulliselta...ja mausteitakin kivasti 😊
PoistaTodella hyvä ohje! Olen tehnyt viime talvena usein tonnikala ja jauhelihaversiota..juhliinkin.Nyt mökillä ajattelin tehdä säilykelihasta.Kestää muuten hyvin pakastamisenkin.
VastaaPoistaKiitos, että kerroit kokemuksistasi. Itse en ole esim. koskaan tätä pakastanut, niin tuo tieto oli ihan uusi 😊 Säilykeliha...hmm...varmasti hyvää kyllä niinkin 😘
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa, ensin sinun ohjeella ja toisen kerran vaihdoin tonnikalat kaali-sipuliseokseen. Toimii!
VastaaPoistaKiva, että olet löytänyt mieluisen ohjeen 😊 Tämä on kyllä yksi omista suosikeistanikin...
VastaaPoistaHoksasin muuten tuossa kun tein (taas ;-) ) piirakan niin pohja oli helpommin levitettävää kun sai hetken turvota sekoittamisen jälkeen.. aikasemmin oon Het sekoittamisen jälkeen lätkässyt pellille niin on tuntunut liian vähäiseltä määrältä. Nyt ei ollut sitä ongelmaa :-D
VastaaPoistaOoo...kiitos hyvästä vinkistä! 😊 itselläni se on kyllä riittänyt oikein hyvin, mutta tykkäänkin, kun on ohuen ohut pohja ..😊
PoistaKiitos huikeesta ohjeesta �� Annoin myös hetken turvota ennen levittämistä. Oli helppo levittää. Paiston 10 min ilman täytettä. Lisäsin päälle Mutti Polpa tomaattisosetta ja paljon oreganoa. Täytteeksi kinkkua, ananasta, punasipulia ja aurajuustoa. Päälle juustoraastetta ja chilijauhetta. Kyl oli hyvvee ��
PoistaIhana kuulla ❤ Täytteiden perusteella kuulostaa siltä, että olisin kyllä itsekin tykännyt! Nami 😍
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä ohjeelta, mitenkäs muna- ja maitoallergikko voisi muokata ohjetta?
VastaaPoistaJaa-a. Tuo kananmuna on hiukka hankala aina korvata, mutta kokeilepa sekoittaa reilu 0,5dl vettä ja 1rkl chiansiemeniä keskenään. Anna turvota n. 15min. ja lisää taikinaan 😊
PoistaTämä vaikuttaa kivalta reseptiltä. Ajattelin kokeilla tätä lauantain synttäreille kana-pekoni -yhdistelmällä... taitaa vaan tulla vähän kuivaa jos ne kaksi on pelkästään ja päällä juustoraaste? Mitä muuta täytettä voisi kenties laittaa? Tuorejuustoa?
VastaaPoistaJuustoraaste laitetaan aina täytteiden alle, pizzassakin. Se tekee piirakasta ja pizzasta riittävän mehevää 😊 Toki voi tuorejuustoakin laittaa mukaan-sopii taatusti!
PoistaOi, kiitos! Päälle eilisillan tortillatarjoilun jämät; jauhelihaa, pari tomaattia, salaattijuustokuutioita, juustoraastetta. Alle tomaattisalsakastikkeen loput. Voi että :)
VastaaPoistaJuuri näin! Tähän saa kivasti tuhottua kaikki "jämät". Ja on vielä hyvääkin 😜
PoistaTää on todella hyvää �� kiitos ohjeesta. Kokeiltu jo monella eri täytteellä. Tänään karjalanpaistin jämät, tomaattia, pun ja kelt. paprikaa ja punasipulia ja tästäkin tuli todella hyvän makuista.
VastaaPoistaOho. Wau. Tähän siis todellakin sopii mikä vaan täytteeksi 👍
PoistaHei! Moneskohan kerta kun teen. Töissä olen tehnyt asiakkaiden kanssa ja nyt on ensimmäistä kertaa uunissa omalle perheelle. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuumaavat lapset.
VastaaPoistaTällä kertaa laitoin juuston päälle metwurstia silputtuna, herkkusieniä, oliivia, kirsikkatomaatteja. Sipulia ja paprikaa olisi pitänyt älytä laittaa myös.
Töissä on tehty usein broitskun jauhelihasta, ananasta, tomaattia. Myös tonnikala ja jauheliha on kokeiltu.
Loistava resepti, kiitos!
Oijoi. Täytteetkin kuulostavat kyllä todella hyviltä, joten uskon, että on maistunut! 😊 Tämä tosiaan on ihanan helppo ja maistuva pohja. Kiitos, kun kävit jättämässä kommenttia! 👍
PoistaTäytteet olivat hyviä, mutta lopputulos liian suolainen. Pohjasta olisi pitänyt vähentää suolaa. Sitten myös pohjataikina ehti turvota ja itse tykkään siitä ohuemmasta pohjasta. On napakampi, ei pullamainen.
Poistakehittelyyn menee, mitä lisää tuon oliivin ja metukan kanssa, ettei tule niin suolaista. Paprika ja sipuli ehdottomasti.
Laitan kommentin tänne siksi vielä, että minusta on ollut kiva lukea minkälaisia täytteitä muuta ovat laittaneet. Joskus ei vaan itse keksi :)
Millaisella teelusikalla suolaa laitoit? Itse laitan ihan maustemitalla ja olen ollut suolan määrään tosi tyytyväinen 😊
PoistaTuossa ohjeessa lukee 2 tl, joka on huomattavasti enemmän, kuin 2 maustemittaa.
PoistaTarkoitan siis maustemittasarjassa olevaa tl-mittaa 😊
PoistaMuuten hyvä ohje, mutta ihanko oikeasti te kaikki muut olette laittaneet noin paljon suolaa pohjaan, eikä kokonaisuus ole tuntunut liian suolaiselta. Meillä meinasi ekalla kertaa jäädä piiras syömättä suolaisuuden takia ja taatusti oli ohjeessa mainittu 2 tl pohjassa suolaa. Muuten toimiva ja helppo ohje.
VastaaPoistaKyllä on tuttu resepti jo vuosien takaa ja tehty monet kerrat erilaisilla täytteitteillä. Ja namskis, miten hyvää!������
VastaaPoistaOnneksi löysin tämän reseptin, halleluuja! Jauhelihatäytteellä jo toista päivää meillä tätä tehdään, oli niin hyvää! Tein täytteestä kastikemaisen, pohjaan käytin täysjyvävehnäjauhoa ja korvasin 1dl kaurahiutaleita spelttihiutaleilla, kun kaurahiutaleet loppui kesken :D
PoistaUpeaa, että löysit 👍 Tämä on juuri tuon muokattavuutensa vuoksi mahtava ohje...
PoistaKiitos ihanasta, nopeasta, vaivattomasta reseptistä! Löysin reseptin myöhään eilen illalla ja tänään juuri lounaaksi tein kaksi kpl: tonnikalalla ja kinkulla. Kyllä kelpasi kaikille! Tästä tuli heti perheen vakioruoka ♡♡♡♡♡
VastaaPoistaHienoa 👍
PoistaHyvä ja maukas ohje, kiitos! Annoin myös taikinan ihan hetken turvota kulhossa, ei ollut levitysvaiheessa niin löysää.
VastaaPoistaOlepa hyvä 😊 Ja kiitos mahtavasta vinkistä. Tuota kokeilen seuraavan kerran itsekin 👍
PoistaMinkä kokoiseen uunipeltiin? Itselläni 60cm uuni
VastaaPoista60cm:n olen itsekin tehnyt ☺️
PoistaMitä mausteita tässä on käytetty?
VastaaPoistaTästä reseptistä on jo aikaa, mutta yleensä laitan aromimaustetta, rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta ja oreganoa ☺️
PoistaTää on yksi mun lemppari ohjeita suolaiseen piirakkaan. Itse lisään pohjaan noin puoli desiä- desin juustoraastetta. Tätä teen lähes joka viikkp 😍
VastaaPoistaIhana kuulla ❤️ Tää on kyllä monesti kiireisen arjen keskellä ihanan helppo!
PoistaTällaista reseptiä olen etsinyt. Nyt sen löysin ja tulen varmasti tekemään. K i i t o s todella paljon ����
VastaaPoistaMukava kuulla, että löysit mieleisesi reseptin 😊 Toivotaan, että maistuu!
PoistaTästä tuli meidän koko perheen suosikki �� kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOlepa hyvä. Mukavaa, että maistui 😋
PoistaTämä piirakan ja pitsan välimuoto on meidän perheen lemppari! Viimeksi tein iltapalaksi pojan jalkapallotreenien jälkeen ja tänään tein aamupalabrunssille hääpäivän kunniaksi.
VastaaPoistaIhanaa, että maistuu sielläkin! ☺️👍
PoistaHuippuhyvää tuli! Päälle raastoin 3 porkkanaa, kuutioon punasipulin sekä paketin maustamatonta tofua, jonka olin pyöräyttänyt Soosipoikien lempeässä chilikastikkeessa. Vähän oreganoa, mutapippuria ja rosmariinia ja ihan vähän juustoraastetta - NAM! Oletko tehnyt tätä gluteenittomana? Mikähän jauho(seos) toimisi?
VastaaPoistaHeippa!
PoistaKiva kuulla, että maistui kasvisversionakin 👍
Olen muistaakseni kauan sitten tehnyt tätä gluttenittomana, Semperin karkealla jauhoseoksella. Muistelidin, että se oli ihan onnistunut, mutta ehkä rakenne aavistuksen tiiviimpi ☺️
Tein tätä piirakkaa aika lailla samalla ohjeella jo 1970-luvulla. Oli tonnikalaa tai jauhelihaa plus mieleisen mausteet, sipuli, sienet ja juusto. Mutta ehdoton suosikki oli nakkipiirakka. Sitä söi isot ja pienet.
VastaaPoistaOho! Nakkeja en olekaan vielä kuullut tähän laitettavan 🤭 Mutta niin kuin sanottu, tähän voi laittaa lähes mitä tahansa täytteeksi...
Poista