torstai 6. lokakuuta 2016

Nopea peltipiirakka


Tässä huippu helppo ja nopea vaihtoehto pizzalle. Ei kohotusta,- ainoastaan sekoitus ja pellille. Tämä piirakka soveltuu myös jääkaapin tyhjennykseen hyvin, sillä täytteeksi voi laittaa kaikenmoista :) Bongasin tämän ohjeen eräästä kokkailuryhmästä, jossa tämä on hyvinkin suosittu. Maultaan aika mieto, joten tätä kannattaa maustaa reilusti, tai valita maukkaat täytteet... Ohjeella tulee uunipellillinen.

Pohja:
3dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4dl öljyä
3dl vettä

Täyte esim.:
2prk tonnikalaa öljyssä
3 tomaattia
2 sipulia renkaina
mozzarellaa
juustoraastetta
mausteita

1. Laita kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää kananmunat, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi (tulee löysähköä).
2. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Ripoittele päälle täytteet ja paista sitten 225 asteessa n. 25-30min.

95 kommenttia:

  1. Arvaas kuka tekee tätä huomenna! Täällä mä olen ihmetellyt, mitä mä tarjoon juniorille ja sen tyttöystävälle illalla, kun ne tulee visiitille. Työpäivän päätteeksi ei hirveesti innosta hautautua keittiöön pitkäksi aikaa, kun tekee mieli vaihtaa kuulumisia. Näyttää hyvältä ja otan neuvosta vaarin ja maustan tän hyvin! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvähyvä! :) Tää on juuri omiaan sellaiseen...

    VastaaPoista
  3. Millanen tuo pohja on valmiina? Löysä luru vai rapsakkaa vai? :D

    VastaaPoista
  4. Hmm...pizzan ja piirakan välimuoto :) Rapea reunoilta, pehmeä keskeltä... Tätä voi myös esipaistaa 10min., niin tulee rapsakampi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko ohjeen koko paistoajasta sit vähentää 10min

      Poista
    2. Joo, kyllä vähentäisin. Muuten saattaa kuivahtaa liikaa 😊

      Poista
  5. Minäpä teen huomenna, kinkkua, ananasta, Aurajuustoa, tomaattia ja mausteet + juudtkuorrute. Tää on niin mun ohje - ei kaulintaa, jess.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä meillä taitaa myös näkyä piirakka tänään iltapala pöydässä.On niin herkullisen näköistä, että pystyyköhän iltaan asti odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi hyvä ja helppo. Ja kiva, kun voi varioida mielensä mukaan :)

      Poista
  7. Lisäsin taikinaan hiukan suolaa ja oreganoa. Näin sai pohjakin makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava idea! :) Kiva, että laitoit vinkin tännekin...

      Poista
  8. Saiskohan tuota ohjetta gluteinittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo homma. Vaihda kaurahiutaleet Provenan gluteenittomiin kaurahiutaleisiin ja vehnäjauho esim. Semperin puolikarkeaan Finmixiin :) Määrät pysyvät samoina...

      Poista
  9. Ihahan helppo ohje. Kiitos tää pelasti minut yksiltä vaatekutsujen tarjoilulta. Tätä tulen tekemään jatkossakin usein

    VastaaPoista
  10. millä tuon kaurahiutaleen voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. En nyt osaa ihan varmaksi sanoa, koska pitäisi testata ensin, mutta ehkä esim. spelttihiutale saattaisi sopia? :) Tämä on nyt silkkaa mutua...

      Poista
    2. Minä laitoin spelttijauhoja ja myös kauran lisäksi spelttijiutaleita. Tuli tosi täyttävää😊

      Poista
    3. Kiitos kommentistasi. Hyvää tietoa, että kaurahiutale on siis korvattavissa 👍

      Poista
  11. Suurkiitokset huippuhyvästä ohjeesta. Tein äsken jauhelihaversion, ja tuli tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!! Mahtava juttu, että pidit tästä. Tää on kyllä aika pomminvarma ohje....

      Poista
  12. Kana, sipuli, paprika, sekä aurajuustomaitorahka päälle.. Ja tietty juustoraastetta. Maukasta oli. Vähän pohjaan laiyoon mustapippuria antaan makua.

    VastaaPoista
  13. Tämä on huippu ohje! Viikonloppuna tehdään taas vähän uudella twistillä. :)

    VastaaPoista
  14. Jee, nopeatekoinen suolainen piirakka! Menee testiin viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on blogini suosituin resepti, eikä kyllä syyttä :) Kiva, että tulee käyttöä...

      Poista
  15. Tosi hyvä resepti jota on helppo vähän muunnella oman maun mukaan :) Korvasin yhden vehnäjauhodesin spelttijauhoilla ja täytteeksi laitoin pannulla pehmennettyä paprikaa + sipulia, lisäksi fetajuustoa, tomaattia ja juustoraastetta. Oikein maukas kasvispiirakka tuli! Ens kerralla testaan jauhelihatäytteen, kiitos vielä reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiii...kuulostaapa herkulliselta noillakin täytteillä. Nam! Kiva, että onnistuit!

      Poista
  16. kestääkö pakastamista?

    VastaaPoista
  17. En ole kokeillut, mutta kuvittelisin, että tämä pohja sitkistyy pakastettaessa :(

    VastaaPoista
  18. Onnistuuko 1 munalla? Jos vaikka laittaa vähän juustoraastetta pohjaan?

    VastaaPoista
  19. Tästä on tullut sellanen luottoresepti jota oon ainakin viidesti tehnyt ja aina onnistuu :) äidille ja mummalle ohjeen antanut myös ja paljon tullut kiitoksia :) ihanaa kun ei enään tarvitse kohotella ja kaulita "pizzapohjaa",tämä on niin herkkua joten kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  20. Onko pohjan päällä ketsuppia?

    VastaaPoista
  21. Huippu ohje: helppo, nopea ja maukas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Tämä on yksi katsotuimmista ohjeista blogissani- eikä ihme 😊

      Poista
    2. Laitoitko tonnikalan öljyineen?��

      Poista
    3. Niin arvelinkin,kokeilen ohjetta heti huomenna��

      Poista
    4. Kiva juttu! Toivottavasti pidät 😊

      Poista
  22. Hyvää tuli, kiitos reseptistä. :) Syödessä herää visioita, mitä kaikkea muuta voisi laittaa täytteeksi.. :D t. Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 😊 Juuri noin kävi itsellenikin...nyt sitä olenkin tehnyt jo tosi monenlaisena versiona...

      Poista
  23. Hmmh.. Näin kuumalla ei jaksa keittiössä kovin häärää. . Ja ukkonen pitää pois grillin ääreltä.. joten tämä uuniin hop! Näin yövuorojen jälkeinen brunssi ;-) valmistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi...tämä on just omiaan kiireen keskellä 👍😊

      Poista
    2. Jovain.. tätähän piti nyt tehdä lisää :-D tällä kertaa esipaistoin ja sitte vähä ketsuppia, minkä päälle tonnikalat, pippurirouheet, herbamare, sipulirenkaat ja juustoraaste. 15min uunissa ja uujea.. ei taida kauaa kestää taaskaan pellillinen ;-)

      Poista
    3. Voi nami. Kuulostaa herkulliselta...ja mausteitakin kivasti 😊

      Poista
  24. Todella hyvä ohje! Olen tehnyt viime talvena usein tonnikala ja jauhelihaversiota..juhliinkin.Nyt mökillä ajattelin tehdä säilykelihasta.Kestää muuten hyvin pakastamisenkin.

    VastaaPoista
  25. Kiitos, että kerroit kokemuksistasi. Itse en ole esim. koskaan tätä pakastanut, niin tuo tieto oli ihan uusi 😊 Säilykeliha...hmm...varmasti hyvää kyllä niinkin 😘

    VastaaPoista
  26. Kiitos ohjeesta! Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa, ensin sinun ohjeella ja toisen kerran vaihdoin tonnikalat kaali-sipuliseokseen. Toimii!

    VastaaPoista
  27. Kiva, että olet löytänyt mieluisen ohjeen 😊 Tämä on kyllä yksi omista suosikeistanikin...

    VastaaPoista
  28. Hoksasin muuten tuossa kun tein (taas ;-) ) piirakan niin pohja oli helpommin levitettävää kun sai hetken turvota sekoittamisen jälkeen.. aikasemmin oon Het sekoittamisen jälkeen lätkässyt pellille niin on tuntunut liian vähäiseltä määrältä. Nyt ei ollut sitä ongelmaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo...kiitos hyvästä vinkistä! 😊 itselläni se on kyllä riittänyt oikein hyvin, mutta tykkäänkin, kun on ohuen ohut pohja ..😊

      Poista
    2. Kiitos huikeesta ohjeesta �� Annoin myös hetken turvota ennen levittämistä. Oli helppo levittää. Paiston 10 min ilman täytettä. Lisäsin päälle Mutti Polpa tomaattisosetta ja paljon oreganoa. Täytteeksi kinkkua, ananasta, punasipulia ja aurajuustoa. Päälle juustoraastetta ja chilijauhetta. Kyl oli hyvvee ��

      Poista
  29. Ihana kuulla ❤ Täytteiden perusteella kuulostaa siltä, että olisin kyllä itsekin tykännyt! Nami 😍

    VastaaPoista
  30. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, mitenkäs muna- ja maitoallergikko voisi muokata ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Tuo kananmuna on hiukka hankala aina korvata, mutta kokeilepa sekoittaa reilu 0,5dl vettä ja 1rkl chiansiemeniä keskenään. Anna turvota n. 15min. ja lisää taikinaan 😊

      Poista
  31. Tämä vaikuttaa kivalta reseptiltä. Ajattelin kokeilla tätä lauantain synttäreille kana-pekoni -yhdistelmällä... taitaa vaan tulla vähän kuivaa jos ne kaksi on pelkästään ja päällä juustoraaste? Mitä muuta täytettä voisi kenties laittaa? Tuorejuustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustoraaste laitetaan aina täytteiden alle, pizzassakin. Se tekee piirakasta ja pizzasta riittävän mehevää 😊 Toki voi tuorejuustoakin laittaa mukaan-sopii taatusti!

      Poista
  32. Oi, kiitos! Päälle eilisillan tortillatarjoilun jämät; jauhelihaa, pari tomaattia, salaattijuustokuutioita, juustoraastetta. Alle tomaattisalsakastikkeen loput. Voi että :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Tähän saa kivasti tuhottua kaikki "jämät". Ja on vielä hyvääkin 😜

      Poista
  33. Tää on todella hyvää �� kiitos ohjeesta. Kokeiltu jo monella eri täytteellä. Tänään karjalanpaistin jämät, tomaattia, pun ja kelt. paprikaa ja punasipulia ja tästäkin tuli todella hyvän makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho. Wau. Tähän siis todellakin sopii mikä vaan täytteeksi 👍

      Poista
  34. Hei! Moneskohan kerta kun teen. Töissä olen tehnyt asiakkaiden kanssa ja nyt on ensimmäistä kertaa uunissa omalle perheelle. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuumaavat lapset.
    Tällä kertaa laitoin juuston päälle metwurstia silputtuna, herkkusieniä, oliivia, kirsikkatomaatteja. Sipulia ja paprikaa olisi pitänyt älytä laittaa myös.
    Töissä on tehty usein broitskun jauhelihasta, ananasta, tomaattia. Myös tonnikala ja jauheliha on kokeiltu.
    Loistava resepti, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi. Täytteetkin kuulostavat kyllä todella hyviltä, joten uskon, että on maistunut! 😊 Tämä tosiaan on ihanan helppo ja maistuva pohja. Kiitos, kun kävit jättämässä kommenttia! 👍

      Poista
    2. Täytteet olivat hyviä, mutta lopputulos liian suolainen. Pohjasta olisi pitänyt vähentää suolaa. Sitten myös pohjataikina ehti turvota ja itse tykkään siitä ohuemmasta pohjasta. On napakampi, ei pullamainen.
      kehittelyyn menee, mitä lisää tuon oliivin ja metukan kanssa, ettei tule niin suolaista. Paprika ja sipuli ehdottomasti.
      Laitan kommentin tänne siksi vielä, että minusta on ollut kiva lukea minkälaisia täytteitä muuta ovat laittaneet. Joskus ei vaan itse keksi :)

      Poista
    3. Millaisella teelusikalla suolaa laitoit? Itse laitan ihan maustemitalla ja olen ollut suolan määrään tosi tyytyväinen 😊

      Poista
    4. Tuossa ohjeessa lukee 2 tl, joka on huomattavasti enemmän, kuin 2 maustemittaa.

      Poista
    5. Tarkoitan siis maustemittasarjassa olevaa tl-mittaa 😊

      Poista
  35. Muuten hyvä ohje, mutta ihanko oikeasti te kaikki muut olette laittaneet noin paljon suolaa pohjaan, eikä kokonaisuus ole tuntunut liian suolaiselta. Meillä meinasi ekalla kertaa jäädä piiras syömättä suolaisuuden takia ja taatusti oli ohjeessa mainittu 2 tl pohjassa suolaa. Muuten toimiva ja helppo ohje.

    VastaaPoista
  36. Kyllä on tuttu resepti jo vuosien takaa ja tehty monet kerrat erilaisilla täytteitteillä. Ja namskis, miten hyvää!������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi löysin tämän reseptin, halleluuja! Jauhelihatäytteellä jo toista päivää meillä tätä tehdään, oli niin hyvää! Tein täytteestä kastikemaisen, pohjaan käytin täysjyvävehnäjauhoa ja korvasin 1dl kaurahiutaleita spelttihiutaleilla, kun kaurahiutaleet loppui kesken :D

      Poista
    2. Upeaa, että löysit 👍 Tämä on juuri tuon muokattavuutensa vuoksi mahtava ohje...

      Poista
  37. Kiitos ihanasta, nopeasta, vaivattomasta reseptistä! Löysin reseptin myöhään eilen illalla ja tänään juuri lounaaksi tein kaksi kpl: tonnikalalla ja kinkulla. Kyllä kelpasi kaikille! Tästä tuli heti perheen vakioruoka ♡♡♡♡♡

    VastaaPoista
  38. Hyvä ja maukas ohje, kiitos! Annoin myös taikinan ihan hetken turvota kulhossa, ei ollut levitysvaiheessa niin löysää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä 😊 Ja kiitos mahtavasta vinkistä. Tuota kokeilen seuraavan kerran itsekin 👍

      Poista
  39. Minkä kokoiseen uunipeltiin? Itselläni 60cm uuni

    VastaaPoista
  40. Mitä mausteita tässä on käytetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä reseptistä on jo aikaa, mutta yleensä laitan aromimaustetta, rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta ja oreganoa ☺️

      Poista
  41. Tää on yksi mun lemppari ohjeita suolaiseen piirakkaan. Itse lisään pohjaan noin puoli desiä- desin juustoraastetta. Tätä teen lähes joka viikkp 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ❤️ Tää on kyllä monesti kiireisen arjen keskellä ihanan helppo!

      Poista
  42. Tällaista reseptiä olen etsinyt. Nyt sen löysin ja tulen varmasti tekemään. K i i t o s todella paljon ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että löysit mieleisesi reseptin 😊 Toivotaan, että maistuu!

      Poista
  43. Tästä tuli meidän koko perheen suosikki �� kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  44. Tämä piirakan ja pitsan välimuoto on meidän perheen lemppari! Viimeksi tein iltapalaksi pojan jalkapallotreenien jälkeen ja tänään tein aamupalabrunssille hääpäivän kunniaksi.

    VastaaPoista
  45. Huippuhyvää tuli! Päälle raastoin 3 porkkanaa, kuutioon punasipulin sekä paketin maustamatonta tofua, jonka olin pyöräyttänyt Soosipoikien lempeässä chilikastikkeessa. Vähän oreganoa, mutapippuria ja rosmariinia ja ihan vähän juustoraastetta - NAM! Oletko tehnyt tätä gluteenittomana? Mikähän jauho(seos) toimisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Kiva kuulla, että maistui kasvisversionakin 👍

      Olen muistaakseni kauan sitten tehnyt tätä gluttenittomana, Semperin karkealla jauhoseoksella. Muistelidin, että se oli ihan onnistunut, mutta ehkä rakenne aavistuksen tiiviimpi ☺️

      Poista
  46. Tein tätä piirakkaa aika lailla samalla ohjeella jo 1970-luvulla. Oli tonnikalaa tai jauhelihaa plus mieleisen mausteet, sipuli, sienet ja juusto. Mutta ehdoton suosikki oli nakkipiirakka. Sitä söi isot ja pienet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Nakkeja en olekaan vielä kuullut tähän laitettavan 🤭 Mutta niin kuin sanottu, tähän voi laittaa lähes mitä tahansa täytteeksi...

      Poista