perjantai 31. maaliskuuta 2017
Rieskarullat
Rieskarullia. Tällä kertaa savuporon makuisena. Sisällehän voi laittaa myös kinkkua, tai vaikkapa kylmäsavulohta ja eri tuorejuustoilla saa muokattua makua myös helposti. Nämä tekivätkin hyvin kauppansa, niin kuin suolainen yleensäkin. Nämä ovat hyvä tarjottava esim. juhlapöytään, sillä nämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
2 pkt (2kpl/pkt) Vaasan Ruis-rieskaa/ Fazerin rullarieskaa
1,5rs Creme Bonjour savuporo-tuorejuustoa
100g kylmäsavuporoa
jääsalaattia
1/2 kurkku
1/2 punainen paprika
persiljaa
1. Raasta kurkku ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja revi jääsalaatti "silpuksi". Hienonna persilja.
2. Voitele rieskat reilusti tuorejuustolla. Levitä pinnalle jääsalaattia, paprikaa, kurkkua ja muutama siivu kylmäsavuporoa. Ripoittele lopuksi persiljasilppua.
3. Kääri rieska rullaksi ja "puristele" tiiviiksi.
4. Leikkaa rulla siivuiksi ja syö itse päätypalat :p
sunnuntai 26. maaliskuuta 2017
Mansikkamilkshake-kuppikakut
Markkinoille on tullut mitä ihanampia makutomusokereita Ne ovat ihan oikeasti hyvänmakuisiakin! Olen testannut jo ainakin Vanilla fudgea, Black cherrya ja nyt näihin tätä Mansikkamilkshakea. Varsinkin tästä tuli oma lempparini, sillä näiden kuorrutteesta tuli ihan mansikkapehmiksen makuista.
12 kpl:
100g voita
2dl sokeria
3.5dl vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1,5dl kuohukermaa
2 kananmunaa
3dl hieman survottuja pakastemansikoita
Kuorrute:
2-3dl vispikermaa
n.200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1dl Mansikkamilkshake-tomusokeria
1.
Sekoita muffinssien kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon kanamunat,
huoneenlämpöinen voi ja kerma. Sekoita lopuksi joukkoon hieman survotut, sulaneet pakastemansikat, joista ylimääräinen mehu on kaadettu pois.
2. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa
muffinssivuokiin (2/3). Paista muffinssit muffinssipellillä 175 asteessa
n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon makusi mukaan tomusokeria ja sekoita tasaiseksi, hyvin pursotettavaksi kuorrutteeksi.
4. Laita tähtitylla (Wiltonin 1M) pursotuspussiin. Tee grillivarrastikulla ja pastavärillä muutama pitkittäinen raita pursotuspussin sisäpuolelle ja täytä pussi kuorrutteella. Kuorruta kuppikakut tekemällä "ruusukkeita".
Mango-valkosuklaajuustokakku
Tein eiliseen "kuvauspäiväämme" myös Mango- valkosuklaajuustokakkua. Kakku oli oikeastaan paljon parempaa vasta tänään, joten suosittelen tekemään tämän ajoissa jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Mansikat ovat vielä tähän aikaan vuodesta vähän "kalpeita", mutta kunhan pääsee käyttämään koristeluun kotimaisia mansikoita, saa kakusta näyttävän pienellä vaivalla helposti :)
Kakku on kivan raikas, eikä oikeastaan yhtään liian makea.
Pohja:
200g digestivekeksejä muruina
75g voita sulatettuna
200g digestivekeksejä muruina
75g voita sulatettuna
Täyte:
4dl Flora vispiä
1 prk appelsiini- tuorejuustoa
2 dl mangososetta (Bonne)
200g valkosuklaata sulatettuna
6 liivatelehteä
½ dl mango-appelsiinimehua
½ dl mango-appelsiinimehua
Kiille:
3 dl mangososetta (Bonne)
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1 dl mango-appelsiinimehua
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna keksit ja sekoita voisulaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
2. Vatkaa kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mangosose.
3. Puristele liotetut liivatteet ja liota ne kuumennettuun mango-appelsiinimehuun. Kaada sitten liuos nauhana täytteen sekaan kevyesti samalla vatkaten. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoon. Kuumenna mehu ja puristele liivatteet sekaan. Lisää mangosose ja hieman sokeria. Kaada varovasti lusikkaa apuna käyttäen kakun päälle ja pistä hyytymään vielä kolmeksi tunniksi.
5. Koristele mansikoilla ja limen siivuilla.
lauantai 25. maaliskuuta 2017
Mutakakku
Tänään päivitin tämän ohjeen ja otin uuden kuvan tähän vanhaan ohjeeseeni, joka edelleenkin on paras mutakakku, jota ikinä olen syönyt. Ja tämä ohje on siitä kiva, ettei tähän tule jauhoja laisinkaan...ja kyllä, tämä resepti toimii! Nam!
Pidimme tänään kakkujen kuvauspäivän ihanien ystävieni kanssa ja lopuksi herkuttelimme kuvausreksvisiitat kahvin kaverina...ei siis ollenkaan pöllömpi päivä :p
140 g voita
200 g tummaa suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
1 ½ dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl kaakaojauhetta
Tarjoiluun vadelmia/mansikoita
Koristeluun halutessa tomusokeria, kaakaojauhetta
tai vaahtokarkkeja
voitele paperi ja vuoan reunat.
2. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin.
3. Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon. Lisää sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi käsin vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä. Älä paista kakkua liian kauan.
5. Voit tarjoilla kakun hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä vadelmien tai mansikoiden kanssa.
maanantai 20. maaliskuuta 2017
Suklaamoussemunat
Pääsiäinen lähestyy jo nyt on hyvä aika alkaa miettiä erilaisia pääsiäisherkkuja. Itse tulin eilen Ruotsin risteilyltä ja petyin, kun buffetissa jälkiruokapöydän suklaamoussea sai vain hyppysellisen. Kotiin päästyäni oli pakko laittaa vispilät laulamaan ja valmistaa itse lisää. Nyt kun "töhnämunat" tuntuvat olevan huudossa, niin päätin tarjoilla moussen munankuorista!
Ps. Halutessasi voit maustaa moussen esim. Baileys-kermaliköörillä, tai vaikkapa lorauksella rommia :p
6 kananmunan keltuaista
2rkl sokeria
2 liivatetta
3dl kuohukermaa
300g tummaa suklaata/Fazerin sininenkin käy
1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Riko kananmunat veitsen avulla melko ylhäältä niin, että vain "hattu" irtoaa. Huuhtele kuoret huolellisesti ja laita ylösalaisin talouspaperin päälle kuivumaan.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaisten joukkoon sokeri.
4. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna sitten tilkka (4rkl) vettä kattilassa ja liuota joukkoon liotetut, puristellut liivatteet.
5. Yhdistä sitten kaikki ainesosat ja sekoita tasaiseksi. Annostele moussea kananmunankuoriin pursotuspussin avulla ja anna olla jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
torstai 16. maaliskuuta 2017
Suklaakakku
Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja
Kostutukseen:
maitoa
Väliin:
aprikoosimarmeladia
2dl vispikermaa
120g taloussuklaata
Kuorrutekreemi:
100 voita
2dl tomusokeria
1dl Nutellaa
Suklaaganache:
100g kuohukermaa
110g taloussuklaata
Koristeluun:
kuorrutekreemiä
pensasmustikoita
1. Vatkaa pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä täysin.
2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sulata suklaa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa kermavaahtoon. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku kelmutettuun kakkuvuokaan. Kostuta alin pohja (joka tulee kanneksi) maidolla ja laita päälle reilusti aprikoosimarmeladia. Laita sitten päälle puolet suklaakermasta ja tee seuraava kerros samalla tavoin. Laita kakku sitten jääkaappiin tekeytymään.
3. Valmista kreemi vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi (n.25min.) Lisää Nutella ja sekoita vielä tasaiseksi.
4. Kumoa kakku ja peitä se kauttaaltaan kreemillä suht´ tasaiseksi. Jätä kreemiä huoneenlämpöön hieman ruusukkeita varten. Laita kakku jääkaappiin kovettumaan joksikin aikaa- mieluiten yön yli.
5. Kiehauta ganachen kerma kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita hetken päästä sekaisin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liruta ganachea lusikan avulla kakun reunoille, niin että saat kauniit valumat. Kaada ganachea sitten kakun keskelle ja laita jääkaappiin vetäytymään. Koristele kakku kreemiruusukkeilla ja pensasmustikoilla.
tiistai 14. maaliskuuta 2017
Limemuffinssit italialaisella marengilla
Lomailu on mukavaa, kun ehtii kokeilemaan kaikkia juttuja, mitä on suunnitellut tekevänsä. Ja tästä kokeilusta tuli ihan vahingossa valtavan hyvä. Nämä muffinssit maistuvat ihan niiltä, tiedättehän ne keltaisessa pakkauksessa olevilta sitruunatäytteisiltä valmismuffinsseilta kaupanhyllyllä? Päälle tein italialaisen marengin, jonka ruskistin tohottimella ja nättejäkin näistä mielestäni tuli :)
Jos haluat oikein hifistellä, voit täyttää muffinssit limecurdilla, pursotuspussia ja hillotyllaa apunakäyttäen .
12 kpl:
100g voita
2dl sokeria
3.5dl vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1,5dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 limen raastettu kuori
2rkl limecurdia
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1dl vettä
1. Sekoita muffinssien kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon kanamunat, huoneenlämpöinen voi ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin (2/3). Paista muffinssit muffinssipellillä 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Laita marengin valkuaiset vatkaantumaan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 12o asteiseksi. Lisää sokerivesi vaahdoksi vatkautuneen valkuaisen joukkoon liruttaen, samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista niin kauan, että marenki on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
3. Pursota marenkia tähtityllalla muffinssien päälle ruusukkeiksi ja ruskista pinta tohottimella (tai hetki kuumassa uunissa, grillivastuksen alla).
maanantai 13. maaliskuuta 2017
Pataleipä
Milläköhän sinä haluaisit "maustaa" oman leipäsi? Karpaloilla, cashew-pähkinöillä, vai unikonsiemenillä? No hei...ihan oman maun mukaan tietenkin- kaikki ne käyvät täydellisesti :)
Ohjeella tulee 1 leipä
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
(0,5 dl seesaminsiemeniä, tai muita herkkuja)
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi.
3. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.
sunnuntai 12. maaliskuuta 2017
Baby-shower kakkua ja arvonta
Sain tehdä piakkoin syntyvän tyttövauvan Baby shower-juhliin valko-vaaleanpunasävyisen täytekakun, jossa on välissä suklaapohja, sekä mansikka,- ja suklaamousset. Koristeluun sain vapaat kädet ja tällaisen sain aikaiseksi. Ohjetta tähän en kirjoita, mutta kysyä saa, jos joku askarruttaa :)
Ps. Facebookissa arvonta käynnissä 20.3. 2017 saakka ;) Käykäähän osallistumassa!
perjantai 10. maaliskuuta 2017
Mokkapalat
Pohja:
200 g voita
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Kuorrute:
75 g voita
1/2 dl vahvaa kahvia (pikakahvijauheesta)
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vahvaa kahvia (pikakahvijauheesta)
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Strösseleitä tai nomparelleja
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti (n.35x30cm) leivinpaperilla.
2. Aloita sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä maito ja voisula. Lisää munavaahdon sekaan vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseosta ja maito/voisula seosta.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi. (Kun pohja on väärinpäin on kuorrutteelle parempi tarttumapinta).
4. Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja ripoittele pinnalle nomparelleja. Leikkaa paloiksi.
3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä maito ja voisula. Lisää munavaahdon sekaan vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseosta ja maito/voisula seosta.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi. (Kun pohja on väärinpäin on kuorrutteelle parempi tarttumapinta).
4. Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja ripoittele pinnalle nomparelleja. Leikkaa paloiksi.
torstai 9. maaliskuuta 2017
Lohipiirakka
Lohipiirakka on maukas suolainen kahvipöydän piirakka, jota tuleekin tehtyä melko usein, eri versioina, toki. Tällä kertaa tein samalla tätä Ranskalaista maalaistorttua ja tein kummankin piirakan samalla pohjataikinalla. Pohja sopi kumpaankin todella hyvin ja maistui kuitenkin ihan erilaiselta, makean ja suolaisen piirakan alla. Näin sain yhdellä taikinalla pari ihan erilaista tarjottavaa. Jos teet vain tämän piirakan, puolita pohjan ohje.
Pohja (2kpl):
300g voita
300g maitorahkaa
300g pakastekylmiä vehnäjauhoja
400-500g lämminsavulohta
2 sipulia
nippu tilliä
mustapippuria
2 kananmunaa
2dl vispikermaa
1dl vettä
150g pun.emmental-raastetta
1. Sekoita voi ja (pakastekylmät) vehnäjauhot keskenään yhteen. Lisää lopuksi maitorahka ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina (3x3) sitten pitkähköksi levyksi runsaasti jauhoja käyttäen. Nosta levyn oikea reuna keskelle ja nosta vasen reuna sitten oikean päälle, niin, että taikina on kolmessa kerroksessa. Käännä taikina sitten aukinaiset päädyt sivuille.Toista sama kolme kertaa niin. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
2. Kauli taikinasta n.3mm paksu levy ja leikkaa taikinapyörällä hieman vuokaa isompi pala taikinasta. Aseta taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
3. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla voissa hetki, niin että sipulit pehmenevät. Asettele taikinan päälle lämminsavulohipalat ja kuullotettu sipuli. Ripoittele päälle sitten runsaasti hienonnettua tilliä ja rouhittua mustapippuria.
4. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, sekä vettä ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa, n. 45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
tiistai 7. maaliskuuta 2017
Ranskalainen maalaistorttu
Omena ja kaneli on ehkä lempi makuyhdistelmäni ja tässä vielä aimo kerros alla vaniljakreemiä, jossa seassa on mantelimassaa. En osaa makua oikein kuvailla- kannattaa todellakin kokeilla ihan itse :p
Pohja (2kpl):
300g voita
300g maitorahkaa
300g pakastekylmiä vehnäjauhoja
Täyte:
1dl vispi,- tai kuohukermaa
2dl vettä
100g vaniljakreemijauhetta
150g mantelimassaa
omenoita
kaneli-sokeria
Pinnalle:
kiille hyytelösokerista
1. Sekoita voi ja (pakastekylmät) vehnäjauhot keskenään yhteen. Lisää lopuksi maitorahka ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina (3x3) sitten pitkähköksi levyksi runsaasti jauhoja käyttäen. Nosta levyn oikea reuna keskelle ja nosta vasen reuna sitten oikean päälle, niin, että taikina on kolmessa kerroksessa. Käännä taikina sitten aukinaiset päädyt sivuille.Toista sama kolme kertaa niin. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
2. Valmista täyte sekoittamalla vesi, kerma ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Anna turvota hetki ja lisää sitten mantelimassa voimakkaasti vatkaten. Laita täyte pursotuspussiin. Kuutioi omenat valmiiksi. Sekoita hieman sokeria ja kanelia keskenään.
3. Kauli taikinasta n.3mm paksu levy ja leikkaa taikinapyörällä hieman vuokaa isompi pala taikinasta. Aseta taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita loppu taikina jääkaappiin.
4. Pursota n.1cm:n kerros vaniljakreemiä pohjan päälle ja ripoittele päälle omenakuutiot. Siroittele omenoiden päälle kaneli-sokeria ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
5. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, sivele piirakan pinnalle kiille hyytelösokerilla.
sunnuntai 5. maaliskuuta 2017
Lime-valkosuklaajuustokakku
Olen kauan ihmetellyt tuollaista reunusta hyydykekakkujen reunoilla. Nyt tuli oiva mahdollisuus kysäistä kondiittori-opettajaltamme, kuinka tällainen tehdään. En ollut huomannut kuvista katsoa, että reunahan on kuvioitua kääretorttupohjaa, josta otetaan suikale vain hyydykevuoan reunalle, vuoan sisäpuolelle. Pakko oli päästä heti testaamaan tällaisen tekoa ja tässä on lopputulos :)
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
vihreää pastaväriä
Täyte:
5dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2 limen mehu
1 limen raastettu kuori
145g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
5 liivatetta
4rkl vettä
Kiille:
2,5 dl vettä
1 limen mehu
2 liivatetta
vihreää pastaväriä
Koristeluun:
limeä
mansikoita
pistaasipähkinöitä
valkosuklaata
1. Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan raidoitus sekoittamalla kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita.
2. Kaada sitten kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen. Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita 45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kapeat suikaleet 22-senttisen vuoan reunoille, vuoan sisäpuolelle. Peitä lopulla kääretorttupohjalla vuoan pohja.
3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, limen mehu, sokeri, vaniljasokeri, sekä raastettu kuori. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,- mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Purista esim. kahvimukiin liivatteen mehut ja lisää 2dl vettä. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä halutun väriseksi. Kiehauta sitten kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Yhdistä seokset ja kaada varovasti kakun pinnalle. lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
vihreää pastaväriä
Täyte:
5dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2 limen mehu
1 limen raastettu kuori
145g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
5 liivatetta
4rkl vettä
Kiille:
2,5 dl vettä
1 limen mehu
2 liivatetta
vihreää pastaväriä
Koristeluun:
limeä
mansikoita
pistaasipähkinöitä
valkosuklaata
1. Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan raidoitus sekoittamalla kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita.
2. Kaada sitten kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen. Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita 45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kapeat suikaleet 22-senttisen vuoan reunoille, vuoan sisäpuolelle. Peitä lopulla kääretorttupohjalla vuoan pohja.
3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, limen mehu, sokeri, vaniljasokeri, sekä raastettu kuori. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,- mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Purista esim. kahvimukiin liivatteen mehut ja lisää 2dl vettä. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä halutun väriseksi. Kiehauta sitten kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Yhdistä seokset ja kaada varovasti kakun pinnalle. lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)