sunnuntai 30. elokuuta 2015
Tonnikala-katkarapupiirakka
Kävimme eilen siskollani kylässä ja hän oli tehnyt tonnikalapiirakkaa, joka oli ihan älyttömän hyvää. Kotimatkalla piti poiketa sitten itsekin hakemaan tarpeet samanlaiseen herkkuun, mutta kuitenkin kärryyn tuli nakattua hieman erilaisia tarvikkeita. Tästä tuli ihanan kostea ja maukas iltapalaherkku :)
1 pkt valmista suolaista piirakkataikinaa
Täyte:
2 prk Calvo-tonnikalaa
1 ps katkarapuja
1 keltainen paprika
1 prk Créme Cuisine- Tilli-sitruuna
1 prk ranskankermaa
3 kananmunaa
1/2 nippua tilliä
sitruunapippuria
1 rkl sinappia
1. Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita Créme cuisine, ranskankerma ja munat sekaisin tasaisesti. Mausta sinapilla, sitruunapippurilla ja lisää joukkoon tillisilppu. Kaada vuokaan taikinan päälle.
3. Ripoittele lopuksi pinnalle tonnikala, katkaravut ja paprika. Paista 200 asteessa 50-60min. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikkapa salaatin kaverina.
torstai 27. elokuuta 2015
Suklaakakku ja blogi 1-v.
Tänään tasan vuosi sitten päätin perustaa tämän blogin. Vähän niin kuin itselleni sähköiseksi reseptikansiokseni, mutta tämä harrastus veikin minut ihan mennessään...
Nyt uskallan kokeilla kaikkea uutta ilman reseptejä ja toki apinoin kaikki herkullisilta vaikuttavat muidenkin ohjeet. Mutta sitten...valokuvaaminen onkin ottanut melkoista valtaa myöskin ja nyt se onkin yksi mieluisimmista jutuista tässä puuhassa.
Ihan mahtava juttu on myöskin se, että teitä lukijoita on ollut jo 108 000, mitä en ikinäikinä olisi osannut odottaa. Kiitos teille, jokaiselle! :)
Mutta sitten kakkuun...nam! Ihanaa jakaa tämä ohje, sillä tästä tuli kyllä ihan mahtavan makuinen. Helppo ja nopeatekoinenkin, joka tuskin haittaa ketään.. ;)
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 3/4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl (leivonta) kaakaojauhetta
225 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2 1/4 dl kuumaa vettä
Kuorrutukseen:
tummaa ja valkoista suklaata
suklaahippuja
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon puuhaarukalla sekoittaen jäähtynyt rasva.
2. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan hiukan sekoittaen (älä vatkaa).
3. Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa n. 40 min.
4. Koristele jäähtynyt kakku suklaasulalla ja suklaahipuilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä...
3 3/4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl (leivonta) kaakaojauhetta
225 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2 1/4 dl kuumaa vettä
Kuorrutukseen:
tummaa ja valkoista suklaata
suklaahippuja
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon puuhaarukalla sekoittaen jäähtynyt rasva.
2. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan hiukan sekoittaen (älä vatkaa).
3. Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa n. 40 min.
4. Koristele jäähtynyt kakku suklaasulalla ja suklaahipuilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä...
lauantai 22. elokuuta 2015
Suklainen appelsiinimoussekakku...ja Creachoco!
Tämä kakku tuntuu nyt saaneen kaikki leipurit liikeelle. Kakkua on kehuttu kovasti, joten pakkohan se oli itsekin kokeilla. Reseptiä muuttelin hiukka kotileipurille sopivammaksi ja lisätyn sokerinkin uskalsin jättää pois. Alkuperäinen ohje täällä.
Sain myös mahdollisuuden esitellä teille uutta Creachocoa. Sieltä voit halutessasi tilata ihan juuri sinulle kustoimoidun suklaalevyn. Pohjaksi voit valita tumman,- maito,- tai valkosuklaan ja tuunata sitä max. kolmella "mausteella". Itse valitsin valkosuklaan, johon otin mausteiksi appelsiinia ja hunajaa. Nam. Hyvää on...
Tilaamani suklaa tuli todella nopeasti, mutta...päivänä jolloin suklaa tuli, oli aivan valtavan lämmin. Postipoika oli tuonut postit ulos laatikkoon noin tuntia aiemmin, mutta kun menin levyäni hakemaan- HUPSIS...se oli sulanut ihan velliksi :( Äkkiä jääkaappiin ja siitä sitten tänään leikkelin siitä kolmioita koristeeksi tähän kakkuun. Mutta kannattaa kokeilla...villein variaatio olisi ehkä maitosuklaa grillimausteella ja valkosipulilla. Vai mitä tuumit? :D
Pohja:
50 g voita
175g kaurakeksejä
Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk maustettua rahkaa appelsiini
2 rkl likööriä (Amaretto)- tai vettä
Appelsiinirahkatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa appelsiini
2 rkl sitruunamehua- tai vettä
Pinnalle:
kermaruusukkeita
sokerimassakoristeita
suklaahippuja
suklaapaloja
Valmistusohje:
1. Hienonna keksit muruksi. Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
5. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja suklaasula.
6. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
7. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
8.Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka.
9. Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
10.Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille ja koristele.
torstai 20. elokuuta 2015
Mustikka-vaniljapullat
Eilen illalla äitini soitti ja kysyi, haluaisinko mustikoita (Kiitos!). Niinpä leipaisin hetkessä lapsille pullaa ja täytteeksi laitoin vaniljakreemiä ja mustikoita. Pulla on aina herkullista, mutta mustikan ja vaniljan kanssa maku vaan paranee...Slurps! :p
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
Vaniljakreemi:
2,5 dl vettä
2,5 dl vaniljakreemijauhetta
n.5 dl mustikoita
Voiteluun:
1 kananmuna
raesokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
2. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne uunipellille, leivinpaperin päälle, liinan alle. Kohta puolisen tuntia.
3. Sekoita kreemi. Paina juomalasin pohjalla kolot pulliin. ja lusikoi kreemiä pohjalle (reilu rkl). Ripoittele pinnalle sitten mustikoita reilusti. Voitele reunat kananmunalla ja siroittele reunoille vielä hieman raesokeria. Paista 200 asteessa, niin, että ovat kauniin ruskeita...
tiistai 18. elokuuta 2015
Mehevä punaherukkapiirakka
Noniin. Täältä se tulee. Ehkä paras punaherukkapiirakka-resepi ikinä. No, toki voi olla parempiakin, mutta tämä nousee omassa asteikossani kyllä todella korkealle. Mehukas, maukas ja helppotekoinen...mitä muuta sitä marjapiirakalta kaipaisikaan? Kylkeen vielä aimo annos paksua vaniljakastiketta...
Taikina:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
Päälle:
7 dl punaherukoita
Muruseos:
150 g voita
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1. Nypi ensin voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet tasaikseksi muruseokseksi keskenään.
2. Sekoita munat ja sokeri kunnolla sekaisin toisessa kulhossa. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteiden kanssa.
Vatkaa tasaiseksi massaksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripoittele päälle punaherukat tasaisesti.
4. Murustele lopuksi punaherukoiden päälle ensin tekemäsi muruseos. Paista 200 asteessa 30-35min.
sunnuntai 16. elokuuta 2015
Kantarellikupit
Voi ei! Käytiin mieheni kanssa mukamas etsimässä meille kantarelleja metsästä. Tai no, löytyihän niitä,- kokonaiset 6 kappaletta :D Ei muuta, kun Siwan kautta kotiin ja sainhan mä näitä sitten lopulta tehtyä. Tosin, olin ostanut näihin päälle myös pinjansiemeniä, jotka olisivat sopineet todella hyvin pinnalle ripoiteltaviksi, mutta joo...tuolla ne meidän kuiva-ainekaapissa köllöttelee :) Ensi kerralla sitten!
Näistä tulikin hieman erilaisia. Paistoin ikään kuin pieniä juustopiiraita ja paistoin höysteet päälle erikseen...namnam, NAM :) Hyviä olivat!
Pohja:
160g voita
3 dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1 dl emmental-juustoraastetta
Juustotäyte:
1 rs Créme bonjour Kantarelli-tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl emmental-juustoraastetta
pippuria
Höystö pinnalle:
250 g kantarelleja
170 g pekonia
1 sipuli
tuoretta rosmariinia
1. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12:n osaan ja painele voidellun muffinssipellin koloihin "kupiksi".
2. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja munat kulhossa sekaisin, lisää juutoraaste ja pippuri. Lusikoi kuppeihin (2/3) juustomassaa. Paista sitten 175 asteessa n. 30-35min.
3. Ruskista sillä aikaa pekoni ja sipuli pannulla. Lisää lopuksi pilkotut kantarellit ja mausta tuoreella rosmariinilla.
4. Kippaa hieman jäähtyneet piiraat leikkuulautaa apuna käyttäen ulos vuoasta. Lusikoi päälle sitten sienihöystöä. Koristele rosmariininoksalla...ja niillä paahdetuilla pinjansiemenillä :)
Näistä tulikin hieman erilaisia. Paistoin ikään kuin pieniä juustopiiraita ja paistoin höysteet päälle erikseen...namnam, NAM :) Hyviä olivat!
Pohja:
160g voita
3 dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1 dl emmental-juustoraastetta
Juustotäyte:
1 rs Créme bonjour Kantarelli-tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl emmental-juustoraastetta
pippuria
Höystö pinnalle:
250 g kantarelleja
170 g pekonia
1 sipuli
tuoretta rosmariinia
1. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12:n osaan ja painele voidellun muffinssipellin koloihin "kupiksi".
2. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja munat kulhossa sekaisin, lisää juutoraaste ja pippuri. Lusikoi kuppeihin (2/3) juustomassaa. Paista sitten 175 asteessa n. 30-35min.
3. Ruskista sillä aikaa pekoni ja sipuli pannulla. Lisää lopuksi pilkotut kantarellit ja mausta tuoreella rosmariinilla.
4. Kippaa hieman jäähtyneet piiraat leikkuulautaa apuna käyttäen ulos vuoasta. Lusikoi päälle sitten sienihöystöä. Koristele rosmariininoksalla...ja niillä paahdetuilla pinjansiemenillä :)
lauantai 15. elokuuta 2015
Orkideakakku valmistuneelle
Tänään sain valmistaa erään nuoren naisen valmistujaiskakun. Sisällä villivadelmahilloa, sekä valkosuklaamoussea. Onnittelut vielä tätäkin kautta! :)
Pöllökakku 1-veelle
Tänään sain kunnian tehdä eräälle nuorelle neidille ensimmäisen syntymäpäiväkakkunsa. Sisällä tuoreita mansikoita ja valkosuklaamoussea! Onnittelut söpöliinille :)
tiistai 11. elokuuta 2015
Brita-leivokset punaherukalla
Muokkasinpa sitten vanhaa klassikkoa uuteen uskoon iltakahvin kaveriksi. Yksi lapsistani aloitti tänään eskarin, toinen lähti opiskelemaan kampaajaksi. Siinäpä syytä pieneen juhlaan, tässä arjen keskellä.
Halusin kokeilla, kuinka kirpsakka punaherukka toimii jonkin makean kaverina, niinpä "pohjaksi" valikoitui Brita. Noh...tuunasin sitä hieman muutenkin, kuin muotonsa puolesta- väliin tuli nimittäin vaniljakerma, joka toikin kivaa vaihtelua. Kokeilepa vaikka itsekin!
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte:
3 dl survottua punaherukkaa
2rkl sokeria
Väliin ja päälle:
4 dl kuohukermaa
1/2 ps Blå band-vanhan ajan Vaniljakastike-jauhetta
1. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja maito vuorotellen, samalla sekoittaen.
2. Kaada taikina leivinpaperoidun vuoan pohjalle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Levitä marenki lusikalla varovasti taikinan päälle.
Ripottele pähkinärouhetta pintaan ja paista 175 asteessa noin 20 min.
4. Vatkaa kerma ja vanijakastikejauhe keskenään vaahdoksi.
5. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta leivosrenkaalla paloja ja levitä niiden päälle hieman vaniljakermaa. Lusikoi sitten päälle hieman huolimattomasti survottua, sokeroitua punaherukkaa. Laita vielä toinen taikinanpala päälle ja koristele pursottamalla vaniljakermaa päälle. Asettele koristeeksi vielä punaherukkaterttu ja muutama lehti esim.
keskiviikko 5. elokuuta 2015
Mustaherukka-suklaakääretorttu
Miksette kukaan ole mulle kertonut, että ruman kääretortun voi piilottaa myös suklaalla? Häh? :D
Onneksi keksin tämän ihan itse ja niinpä syntyikin suussasulava kääretorttu raikkaalla mustaherukkatäytteellä. Samalla tästä tuli myös gluteeniton. Mustaherukka ja tumma suklaa sopii tosi kivasti yhteen, vaikka aluksi sitä vierastinkin. Nyt pensaat notkuvat mustaherukoista, joten on aika leivoskella kausileivonnaisia enemmänkin...
Suklaakääretorttu pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl mustaherukoita
250g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 liivatetta
tippa vettä
Suklaaganache:
200g tummaa suklaata
1dl kermaa
nokare voita
Koristeluun esim.:
valkosuklaata
kermavaahtoa
mustaherukoita
suklaakoristeita
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina lopuksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 6min.
Kaada paistunut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita alla ollut paperi. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Lisää mascarpone, sekä sokerit. Kiehauta lopuksi tilkka vettä kattilassa ja puristele liotetut liivatteet kiehuvan veden sekaan. Anna liuta ja kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen.
3. Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
4. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää sitten paloiteltu suklaa. Anna sulaa jonkin aikaa ja sekoita sitten. Lisää nokare voita antamaan kiiltoa.
5. Kaada ganache sitten kääretortun päälle ja levitä tasaiseksi kääretortun pinnalle. Koristele sitten haluamallasi tavalla.
sunnuntai 2. elokuuta 2015
Lakka-kinuskikakkua nakuna
Terveisiä Kainuusta. Lakkasuolta. Kävimme anopin ja apen luona lomareissulla, mutta olimme tänä vuonna reissussa hiukka liian ajoissa, eikä lakat olleet vielä kerinneet kunnolla kypsiksi asti...muutamia rasioita toki. No, kotiuduttuamme oli kuitenkin pakko saada heti lakkakakkua. Tästä tuli tällainen nakuversio, koska jääkaappikin loisti tyhjyyttään vielä loman jäljiltä....
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
Kostutukseen:
appelsiinimehua
Väliin:
2,5dl Flora vanillaa
200g maitorahkaa
lakkoja
sokeria
Kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Koristeluun esim lakkoja, sekä kukkia...:)
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten vehnäjauhot vähitellen vaahtoon ja sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan (halk. 18cm) ja paista 175 asteessa n. 45 min.
2. Keitä kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä n. 20min. samalla välillä sekoittaen.
3. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää siihen rahkaa, sekä sokeria makusi mukaan.
3. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta pohja ja nostele kerma-rahkaa päälle (puolet). Lisää lakkoja ja tee samoin seuraavalle pohjalle. Kaada lopuksi jäähtynyt kinuski kakun päälle, niin että se valuu reunoille.
4.Koristele lakoilla ja esim. kukilla, joiden varren ympärille on kiedottu esim. foliota :)
lauantai 1. elokuuta 2015
Arvonnan voittaja on...
Blogini yllättävän suosion innoittamana päätin järjestää teille arvonnan, kun 100 000 kävijää täyttyi. Voittajaksi suoriutui kommentti nro. 32 :) Palkinto käsittää ylläolevat tuotteet. Onnea! Olen laittanut sinulle s-postia T.H...
Kiitokset muillekin osallistuneille, sekä kiitokset uusista vinkeistä ja ideoista.
Ennen kaikkea kiitos blogini seuraamisesta, teille kaikille! <3 Se on paras innoittajani tähän hommaan. Vispailemisiin!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)