Itsetehdyt vaahtokarkit ovat todella herkullisia, mutta myös suht helppoja valmistaa itse. Makuna voi käyttää mitä tahansa marjaisaa/hedelmäistä pyretta. Yksi ainesosa vain on "tilaustavaraa", jota ei päivittäistavarakaupasta ikävä kyllä saa- inverttisokeri. Tilattua sitä saat ainakin täältä. Itse pistin näitä opettajille tänä vuonna pussiin muistamisiksi 💓
Ps. Esim. mansikkapyreen voit valmistaa itse kiehauttamalla mansikoita ja paseeraamalla ne siivilän läpi pyreeksi...
1. 14 liivatetta
300g sokeria
105g inverttisokeria
70g mansikkapyretta
2. 70g pyretta
150g inverttisokeria
pari tippaa pinkkiä pastaväriä
lumijauhetta, tai tomusokerin ja maissijauhon sekoitusta
1. Laita liivatteet likoamaan. Mittaa sitten kattilaan (1,) mansikkapyre, sokeri, sekä inverttisokeri.
2. Mittaa yleiskoneen kulhoon (2.) pyre, sekä inverttisokeri.
3. Kiehauta sitten kattilassa 1. osion ainekset 110 asteeseen. Lisää sitten joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja anna liueta joukkoon. Kaada sitten ohuena nauhana yleiskoneen kulhoon 2. osion aineksien sekaan samalla voimakkaasti vatkaten.
4. Vatkaa seosta niin kauan, että määrä moninkertaistuu ja jäähtyy lähes kädenlämpöiseksi.
5. Pursota vaahtokarkit leivinpaperin päälle ja anna kuivua 1-2vrk:tta. Pyörittele vaahtokarkit lumijauheessa, tai tomusokerin ja maissitärkkelyksen sekoituksessa, jotta ne eivät tarttuisi toisiinsa.